Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ben Corina van Studio De Witt geeft commentaar op De Munt op stelten in Dordrecht

26 februari 2015

DORDRECHT - Zaten creatieve ondernemers voor een appel en een ei in het monument de Munt en moeten zij gewoon wegwezen of was er sprake van een overeenkomst waaraan twee partijen gebonden zijn? Intussen is er een (politiek) debat losgekomen over hoe het gemeentelijk vastgoedbedrijf met (leegstaande) panden moet omgaan. Door de economische crisis is het bezit in de markt minder waard geworden, dus is elke huurder of koper die er normaal voor wil betalen altijd meegenomen of speelt er meer.

Ben Corino volgt de discussie mede als presentator van Studio De Witt, elke zaterdag van 10 tot 12 uur op RTV Dordrecht radio.

De Munt op Stelten

De soap of misschien beter de tragikomedie "De Munt op Stelten" gaat verder. In het AD/De Dordtenaar van vandaag bekritiseert
Fractieleider Dirk Pols van de VVD zijn eigen wethouder.
Diens communicatie,als verantwoordelijk wethouder, rondom
het willen huren van het gebouw De Munt door de Stichting Uitmuntend, schiet te kort. Een twintigtal creatieve ondernemers verblijven al een klein jaar, op verzoek van de gemeente, in dit gebouw dat al geruime tijd leegstond.
Hullen in stilzwijgen dient de zaak niet.

Ook uit hij kritiek op wethouder Cultuur, Piet Sleeking, van de BVD.
Op de site van Beter voor Dordt is een reactie van Eline van de Vorm namens Beter Voor Dordt te lezen. Zij beroept zich op afspraken doch gaat niet in op de door Uitmuntend argumenten mbt de wijze waarop het overleg heeft plaatsgevonden.
Groen Links breekt een lans voor Uitmuntend en deelt de mening van de wethouder Mos en Beter Voor Dordt niet. Overige raadspartijen hebben zich nog niet laten horen over deze kwestie.

In een eerder radio interview met DrechtstadFM deze week gaf voorzitter Boris Gunst van Uitmuntend aan dat zij in overleg waren met de Dienst Vastgoed Beheer van de gemeente Dordrecht en dat zij nimmer een reactie op hun huurvoorstel mochten ontvangen.
Ondertussen is er een reintegratie bedrijf in de markt als potentiële huurder.

De publieke duidelijkheid zou er mee gebaat zijn wanneer wanneer de verantwoordelijk wethouder opening van zaken zou geven maar die kiest er voor om het stilzwijgen te bewaren.Rest de vraag welk de rol is van de wethouder Cultuur in deze Tragikomedie?

(het door Ben Corino genoemde stuk van Beter voor Dordt is op de site van de partij nog iets uitgebreider dan op deze site van Dordrecht.net)

Lees meer over:

ben corino De Munt
Deel dit bericht met je vrienden!