Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Jongerencentrum Bonfire: ,,We huren de Bonifatiuskerk tot 2018"

26 februari 2015

DORDRECHT – Jongerencentrum BONFIRE heeft een huurovereenkomst voor het gebruik van monument de Bonifatiuskerk dat loopt tot 2018. De afspraak is dat we in 2016 over de toekomst gaan praten.

Deze verklaring legt Erwin Wietses namens BONFIRE af, nadat het vastgoedbedrijf van de gemeente Dordrecht op de gemeentelijke site had meegedeeld dat vanaf 2016 de kerk weer in de aanbieding is om te huren of anders. Bonfire is ongelukkig met die mededeling.

Het evangelisch jongerencentrum noemt dit slechte informatie.  Directeur Erwin Wietses:  ,,Als er tussentijds een andere partij komt die interesse heeft, worden we op de hoogte gesteld en kunnen we meedoen in de onderhandeling.  De gemeente kan niet verkopen zonder ons in de gelegenheid te stellen om het te kopen”.

Bonfire nam het pand met inrichting over na het vertrek van poppodium Bibelot naar het Energiehuis. De kerk is een monument in waterstaatstijl.

Ook de woning naast de kerk aan de Wijnstraat 115 wordt door Bonfire gehuurd. Ook dat woonhuis staat in de aanbieding op de site van de gemeente Dordrecht namens vastgoed zonder nadere informatie. In het verleden heeft de gemeente tot twee keer toe mensen moeten uitkopen, die teveel geluidsoverlast hadden van activiteiten in de kerk.  De wet op de geluidshinder stelt strenge normen zeker voor weat hoorbaar mag zijn na zeven uur en elf uur in de avond.

Twee keer betalen voor het zelfde probleem werd een voorbeeld van slechte communicatie genoemd, maar kostte de belastingbetaler wel twee keer geld voor hetzelfde.

Ook raadsleden zetten inmiddels publiekelijk kanttekeningen bij de communicatie rondom het vastgoedbeheer van de gemeente Dordrecht. In het verleden heeft het Platform duurzaamheid Dordrecht daarover al eens een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders met het advies nadrukkelijk de regie te pakken om te voorkomen dat er over zelfde leegstaande panden verschillend kon worden gecommuniceerd vanuit het Stadskantoor. Daardoor zijn burgers, die creatieve plannen hadden, teleurgesteld afgehaakt.

 

 

 

 

Lees meer over:

Bonfire Bonifatiuskerk
Deel dit bericht met je vrienden!