Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

SP Dordrecht start actie tegen te hoge huren in Wielwijk

25 februari 2015

DORDRECHT - De huren stijgen ook in Dordrecht. De SP wil daaraan een halt toe roepen en kondigt op de eigen website de volgende actie aan:

 

Start: actie Huur te Duur Wielwijk

 

25-02-2015Op 5 maart is eerste de openbare informatieavond voor Wielwijk in het kader van de SP actie:  

 

       'Huur te duur'

De avond vindt plaats in buurtcentrum 'de Admiraal', 
Admiraalsplein 168, 
3317 BC in Dordrecht,
zaal open:  vanaf 19.30, start 20.00 tot 22.00. 

De toegang is gratis.

 

doe mee en protesteer!

De huurprijzen brengen steeds meer mensen in de problemen.  In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met ruim 9 procent gemiddeld gestegen.

Deze regering heeft de woningcorporaties met een ‘verhuurderheffing’ van 1.7 miljard gedwongen om de Rijkskas aan te vullen. Veel woningcorporaties doen dit ook en verhalen zo, deze gigantische rijksbezuiniging, via de sociale huursector op de huurders. Dit betekent huurverhogingen van 4 tot 6.5%, en mogelijk volgend jaar nog hogere percentages.

Actueel: De WOONBOND heeft al laten weten dat er al verschillende woningcoöperaties zijn die de aanstaande huurverhoging op 0% houden. Ondanks de verkiezingsbelofte van de PvdA minister Blok over; 'de 9,5 miljard die terug mag naar de huurders", is verzet nog steeds nodig. Na 18 maart is dit kabinet deze kwestie al weer lang vergeten. Laat U daarom niets wijs maken.

Wees erbij donderdag 5 maart

Om met elkaar in gesprek te gaan en goede informatie uit te wisselen over wat er per 1 juli aanstaande weer dreigt te gebeuren, en vooral om samen te besluiten wat we hier gezamenlijk tegen kunnen doen in deze wijk. Daarom nodigen we de komende dagen iedereen uit voor deze openbare bijeenkomst over de huurexplosie.

 

Lees meer over:

huur wielwijk
Deel dit bericht met je vrienden!