Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente laat eerste proef afvlakken steentjes Scheffersplein uitvoeren

25 februari 2015

DORDRECHT - Woensdag 25 februari heeft de eerste test van de gemeente om de hoogteverschillen tussen de natuurstenen keien op het Scheffersplein te herstellen, plaatsgevonden. De afgelopen periode zijn de mogelijkheden uitgebreid bestudeerd.

De gemeente maakte een proefvak op het plein om de methode te toetsen die op papier de beste kans van slagen en de minste risico’s voor de brug heeft.

Na een geslaagde renovatie van de brug zijn eind vorig jaar in de nieuwe bestrating onwenselijke hoogteverschilllen geconstateerd. Vanzelfsprekend wil de gemeente een mooi plein waar (horeca)bezoekers kunnen genieten van de Dordtse binnenstad.

Risico levensduur brug
Het nieuwe betonnen brugdek en de bestrating met de Portugese steentjes vormen één geheel, omdat dit de levensduur van de constructie verlengt. Als deze eenheid wordt verbroken om de bestrating aan te pakken, ontstaat een risico voor de levensduur van de brug.

De brug moet dan eerder worden gerepareerd of vernieuwd. De gemeente houdt bij alle technisch denkbare oplossingen voor de bestrating rekening met de constructie die eronder ligt.

Proefvak
Woensdagochtend 25 februari heeft een eerste proef plaatsgevonden om de steentjes op het Scheffersplein af te vlakken. De proef verliep voorspoedig, waardoor de aannemer eerder klaar was dan verwacht.

 

 

 

 

Bovenste foto: De werkzaamheden.
Foto links: Een tussentijdse meting.
Foto rechts: Het eindresultaat.

 

Deel dit bericht met je vrienden!