Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Beter Voor Dordt stelt vragen over toestroom asielzoekers

25 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In 2015 zal het aantal te plaatsen asielzoekers aanmerkelijk hoger liggen dan voorgaande jaren. Het Rijk heeft de gemeente Dordrecht een taakstelling opgelegd om in de eerste helft van dit jaar 98 statushouders (asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben ontvangen) te huisvesten. In de eerste helft van 2014 was de taakstelling nog 45.

Vluchtelingenwerk heeft al eerder aangegeven een verdubbeling te zien aankomen van het aantal gezinsherenigingsprocedures, en het Stedelijk Dalton Lyceum meldde recentelijk capaciteitsproblemen te ondervinden.

Een dergelijke ontwikkeling zal een effect hebben op de gemeente, en het goed anticiperen op de groei van het aantal asielzoekers is belangrijk. De fractie van Beter Voor Dordt heeft dan ook het college gevraagd om meer informatie en gerichte rapportage.

Lees meer over:

asiel rapportage BVD
Deel dit bericht met je vrienden!