Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe gebruikers voor de Munt is reintegratiebureau van de Wijnstraat Dordrecht

24 februari 2015

DORDRECHT - Het vastgoedbedrijf van de gemeente Dordrecht heeft een nieuwe huurder voor het gebouw de Munt, maar vandaag is het pand niet bezem schoon. De gebruikers voelen zich ook verkocht en beroepen zich op oude afspraken. De vraag is nu of er een rechtzaak komt om het pand te ontruimen in verband met dringend ander gebruik of dat er zoveel verwachtingen zijn geweekt dat de gebruikers langer mogen blijven.

Het is in elk geval niet de eerste keer dat er rond een pand van de gemeente, dat eerst leeg stond, discussie is ontstaan.

(bron RTV Rijnmond)

Reîntegratiebureau De Workaholics huurt per 1 april De Munt in Dordrecht. Het monumentale pand aan de Voorstraat zou dinsdag leeg opgeleverd moeten worden.

De huidige gebruikers, kunstenaars en creatief ondernemers, hebben dat niet gedaan. Ze voerden zaterdag nog actie met een open huis omdat ze er niet weg willen.

Sommigen willen zelfs een commerciële huurprijs betalen. De gemeente houdt hen echter aan de gemaakte afspraak dat ze weg moeten zodra als er een huurder voor het pand komt. Lina Zwang van De Workalholics zegt dat het bureau in principe het hele gebouw wil benutten.

Nu zit het reïntegratiebureau nog aan de Wijnstraat, maar daar is het uit z'n jasje gegroeid. In De Munt willen De Workaholics wel een aantal ruimtes beschikbaar stellen voor maatschappelijke doeleinden. Er is nog onderzocht of dat wellicht door huidige gebruikers kan gebeuren, maar dat zou niet mogelijk zijn.

De gemeente Dordrecht wilde de afgelopen weken niet zeggen wie de nieuwe huurder van De Munt is. Daardoor ontstond bij de huidige gebruikers het idee dat er helemaal geen nieuwe huurder is en de gemeente alleen maar van hen af wilde.

De Workaholics zegt dat ze er nooit een geheim van heeft willen maken De Munt te willen huren

Reîntegratiebureau De Workaholics wil gebouw De Munt huren. Het huurcontract zou 1 april in moeten gaan. Samenwerken met de huidige gebruikers is niet mogelijk. Die moeten weg.

(RTV Dordrecht)

Het reïntegratiebureau wil De Munt huren per 1 april aanstaande, dat bevestigt de directeur. Het reïntegratiebureau zit nu nog aan de Wijnstraat. Het heeft contracten afgesloten met het UWV en de Belastingdienst, waardoor er meer ruimte nodig is. Het bureau wil ook ruimtes gaan gebruiken voor maatschappelijke doeleinden. Dat zou kunnen in de vorm van samenwerking met maatschappen. 

 
Er zou zijn onderzocht of er samen met de huidige creatieve gebruikers onderdak gevonden kan worden in De Munt, maar dat is op niets uitgelopen. De gebruikers zouden dan namelijk ook een commerciële huurprijs moeten ophoesten en dat kunnen ze niet. Op dit moment betalen ze alleen voor gas en licht. 
 
De gemeente heeft vorige week laten weten dat De Munt vandaag bezemschoon opgeleverd moet worden. Dat lijkt niet te gebeuren. De gebruikers dachten vanmiddag nog dat ze mogen blijven zitten.

 

Lees meer over:

De Munt nieuwe huurder
Deel dit bericht met je vrienden!