Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

SP: "Speciaal fonds moet voortbestaan veren garanderen"

24 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -  Zuid-Holland telt maar liefst 62 veerdiensten. Deze zijn vooral in het zuidelijk deel van de provincie onmisbaar voor de mobiliteit en bereikbaarheid. Via een speciaal verenfonds wil de SP in Zuid-Holland hun voortbestaan garanderen. Velen verkeren financieel in zwaar weer.
 
Onder meer doordat de economie na jaren van krimp nog steeds nauwelijks groeit, hebben veel veren grote moeite om het hoofd boven water te houden. Via een permanent revolverend verenfonds wil de SP de beschikbaarheid van de veerdiensten garanderen.
 
Een permanent revolverend verenfonds houdt in dat de provincie samen met andere partners zorgt voor een fonds waaruit veerbedrijven kunnen lenen voor onderhoud en nieuwbouw van schepen, maar dat die leningen uiteindelijk wel moeten worden terugbetaald.
 
SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘De veren zijn onmisbaar voor de mobiliteit van heel veel scholieren en forenzen. Veel veren redden het echter niet om zelf nieuwbouw en onderhoud te financieren. Banken geven vaak nul op rekest bij de aanvragen, waardoor de veren in de kou blijven staan’.
 
In overleg met het Landelijk Verenplatform is berekend dat het verenfonds ongeveer 12 miljoen euro groot zou moeten zijn. Samen met deze en andere organisaties en mede-overheden komt de SP de komende periode met concrete voorstellen voor het instellen van dit fonds.

Zie ook:

Lees meer over:

sp veren behoud
Deel dit bericht met je vrienden!