Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Sena Jazzprijs gaat binnenkort weer van start

23 februari 2015

DORDRECHT - Op de zondagen 3 mei en 7 juni 2015 vindt de 27e editie van de Dordtse Sena Jazzprijs plaats in Jazzpodium DJS in Dordrecht. Hiervoor kunnen jonge musici, studenten en/of pas afgestudeerde musici zich inschrijven. De wedstrijd is onderdeel van de Sena Summer Jazz 2015 activiteiten van Jazzpodium DJS, net als onder meer Jazzlab workshops en -sessies en programmering tijdens het Big Rivers Festival.

De voorselectie voor deze prijs gebeurt uitsluitend aan de hand van audio- en/of videomateriaal op internet, dat aangemeld moet worden via jazzprijs@jazzpodiumdjs.nl. Deze inzendingen worden beluisterd door een stel doorgewinterde jazzliefhebbers.

Zes bands worden uiteindelijk geselecteerd om zondag 3 mei of 7 juni te komen optreden in Jazzpodium DJS te Dordrecht. Het laatste muziekstuk dat dan gespeeld wordt moet een eigen interpretatie zijn van Wayne Shorter’s Juju. Het optreden wordt beoordeeld door een gerenommeerde jury.

De winnaar krijgt een prijs van 1000 euro. Tevens krijgt de winnaar een speelplek op het Sena Summer Jazz Podium tijdens het Big Rivers Festival. Iedere band die meedoet krijgt een juryrapport. Er kan een kleine onkostenvergoeding geregeld worden voor iedere act. Uiteraard zijn er voldoende consumpties en versnaperingen.

Waar wordt op gelet ?
-    Composities en arrangementen
-    Improvisaties
-    Performance
-    Originaliteit

Spelregels:
-    Een eigen arrangement van het Wayne Shorter-stuk Juju.
-    Bands geven zich vóór 29 maart 2015 op via het emailadres jazzprijs@jazzpodiumdjs.nl. Voeg bij de aanmelding een link naar youtube of andere bronnen waar de jury makkelijk de muziek kan vinden. Verder een bio, foto of een link naar de eigen website. De jury moet minimaal 2 composities kunnen beluisteren.
-    Een set van 45 minuten.
-    Na de twee finales wordt de winnaar bekend gemaakt.
-    De acts ontvangen per mail de uitslag met een juryrapport.

Lees meer over:

sena jazzprijs jazzlab
Deel dit bericht met je vrienden!