Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Vrijwillige opsluiting bij Khotinsky tegen kinderprostitutie

23 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Grand Café Khotinsky staat van 2 t/m 6 juni in het teken van de actie ‘Lock me Up’ van stichting Free a Girl. Door het hele land laten deelnemers zich 12 uur lang opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderprostitutie. Khotinsky maakt er in het Energiehuis een bruisend, meerdaags evenement van à la het Glazen Huis en roept iedereen op te helpen.

Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India zitten duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. In Nederland komen jaarlijks 1.500 meisjes gedwongen in de prostitutie terecht. Om aandacht te vragen voor dit probleem heeft stichting Free a Girl de actie ‘Lock me Up’ in het leven geroepen.

Samen met de Dordtse Erica de Winter van Erica Events haalt Khotinsky de 4e editie van ‘Lock me up’ dit jaar ook naar Dordrecht. Tien bekende Dordtenaren laten zich van 2 t/m 6 juni 12 uur lang op het podium van het grand café opsluiten in een houten kooi om aandacht te vragen voor het lot van de meisjes. Khotinsky zelf doneert die week een deel van de omzet aan Free a Girl.

Oproep
Om zoveel mogelijk geld in te zamelen wil Khotinsky er samen met de inwoners van de Drechtstreek een groot, bruisend meerdaags Glazen Huis-achtig event van maken met allerlei acties en activiteiten. Iedereen met een goed idee, plan of initiatief kan zich bij hen melden. Sponsoren, doneren of zelf een activiteit organiseren om geld in te zamelen: alles is mogelijk en alle ideeën zijn meer dan welkom. Kijk voor meer informatie op www.khotinsky.com

Stichting Free a Girl
Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Sinds 2008 heeft de stichting wereldwijd bijgedragen aan de bevrijding van 3.253 meisjes, waaronder ook in Nederland. Onlangs werd in Rotterdam nog een 15-jarig meisje bevrijd.

Lees meer over:

energiehuis khotinsky
Deel dit bericht met je vrienden!