Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente test herstelmethode bestrating scheffersplein

23 februari 2015

DORDRECHT - Volgende week woensdag test de gemeente een methode om de hoogteverschillen tussen de natuurstenen keien op het Scheffersplein te herstellen. De afgelopen periode zijn de mogelijkheden uitgebreid bestudeerd. De gemeente maakt een proefvak op het plein om de methode te toetsen die op papier de beste kans van slagen en de minste risico’s voor de brug heeft.

Na een geslaagde renovatie van de brug zijn eind vorig jaar in de nieuwe bestrating onwenselijke hoogteverschilllen geconstateerd. Vanzelfsprekend wil de gemeente een mooi plein waar (horeca)bezoekers kunnen genieten van de Dordtse binnenstad.

Risico levensduur brug
Het nieuwe betonnen brugdek en de bestrating vormen één geheel omdat dit de levensduur van de constructie verlengt. Als deze eenheid wordt verbroken om de bestrating aan te pakken, ontstaat een risico voor de levensduur van de brug. De brug moet dan eerder worden gerepareerd of vernieuwd. De gemeente houdt bij alle technisch denkbare oplossingen voor de bestrating rekening met de constructie die eronder ligt.

Proefvak
Woensdag 25 februari wordt gestart met het bewerken (hakken) van de Portugese keien met een speciale machine om de hoogteverschillen te verkleinen. Om de juiste oplossing te vinden wordt getest in een proefvak. Deze werkzaamheden nemen maximaal twee dagen in beslag.

Zodra de definitieve methode bekend is, wordt in overleg met de (horeca)ondernemers gekeken in welke periode het herstel van de recent aangelegde bestrating het beste kan plaatsvinden.

Lees meer over:

bestrating scheffersplein
Deel dit bericht met je vrienden!