Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Pinpasfraudeur uit Dordrecht betrapt in Den Haag

23 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / DEN HAAG - Politieagenten konden zaterdag 21 februari om 11.15 uur vier pinpasfraudeurs op heterdaad aanhouden. Het viertal probeerde tijdens het pinnen de pincode van de pinner af te kijken om daarna de pas te kunnen wegnemen.

Een getuige zag de drie vrouwen zich verdacht gedragen en ontdekte dat zij bezig waren om van een niets vermoedende klant in een winkel aan de Theresiastraat de pincode af te kijken. Toen daarna ook nog haar pinpas werd ontfutseld, maakte hij direct alarm. Meerdere politie-eenheden stelden direct een onderzoek in. In de directe omgeving zagen zij enkele vrouwen zeer gehaast lopen.

De vrouwen kwamen, zo bleek later, uit Nieuwegein, Dordrecht en Ammerzoden en hebben veelvuldige antecedenten op het gebied van diefstal en oplichtingen. Uit camerabeelden bleek dat de vrouwen in de winkel de oplichtingspraktijken hadden uitgevoerd. Zij werden ingesloten voor nader verhoor. Ook een 44-jarige man die vermoedelijk als chauffeur opereerde werd aangehouden. De vier vrouwen in de leeftijd van 21, 27, 33 en 44 jaar zitten nog vast.

Lees meer over:

fraude pinpas
Deel dit bericht met je vrienden!