Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD stelt vragen over gevaar op het water rondom eiland van Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht

22 februari 2015

DORDRECHT / DRECHTSTREEK - De VVD in de Dordtse gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over het gevaar op het water van Dordrecht. Met name het zogeheten drierivieren knooppunt tussen Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht is na een reportage op het NOS journaal in beeld.

De VVD meldt op de eigen site het volgende:

De veiligheid op het water bij het drie-rivieren-knooppunt in Dordrecht is mogelijk in gevaar. De NOS onthulde dat verkeerspost Dordrecht in de afgelopen twee maanden tot twaalf keer toe onderbezet is geweest. Verkeersleiders hebben aan de bel getrokken dat zij door onderbezetting niet meer goed kunnen optreden bij calamiteiten. De Dordtse VVD heeft het college gevraagd of zij hierover al in overleg is getreden met Rijkswaterstaat. „De druk bevaren rivieren langs Dordrecht vragen een alerte houding op de veiligheid ervan”, stelt raadslid Maarten Burggraaf.

Dordrecht heeft met het drie-rivieren-knooppunt bij het Groothoofd, het drukst bevaren waterknooppunt van Europa in huis. De VVD wil een actueel beeld hebben van de veiligheidssituatie op de Dordtse wateren en wil weten of de randvoorwaarden voor veilig scheepsverkeer wordt voldaan. „Het vervoer van gevaarlijke stoffen vindt steeds vaker ook over het water plaats. Dat maakt het voor de inwoners van Dordrecht extra belangrijk dat diensten die het scheepvaartverkeer in veilige banen moeten leiden ook optimaal functioneren”, aldus het Dordtse VVD raadslid Maarten Burggraaf. Daarnaast is de VVD Dordrecht benieuwd of het college ook meer kan vertellen over het toekomstperspectief van de verkeerspost aan de Van Leeuwenhoekweg in Dordrecht.

Klik hier om de schriftelijke vragen te lezen.

Lees meer over:

nos rivieren
Deel dit bericht met je vrienden!