Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Bromfietser gewond bij aanrijding op kruising Talmaweg en S.M.Hugo van Gijnweg

20 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een 18-jarige bromfietser uit Dordrecht is op 18 februari aan zijn hoofd gewond geraakt toen hij op de kruising Talmaweg-S.M. Hugo van Gijnweg bij een aanrijding betrokken raakte.

Kort voor de aanrijding zagen agenten de man met een hoge snelheid op de Hugo van Gijnweg rijden, waarbij hij zonder helm door rood reed. De agenten besloten, gezien de verkeersveiligheid, geen achter-volging in te zetten, maar met een normale snelheid dezelfde richting als de bromfietser op te rijden. Enkele minuten hierna reden de agenten wel met spoed naar de kruising Talmaweg - S.M. Hugo van Gijnweg waar een verkeersongeval was gebeurd en een gewonde was gevallen. De gewonde bleek de bromfietser te zijn, die daar tegen een personenauto was aangereden.

Volgens getuigen had hij spookgereden. De automobilist had de bromfietser, die uit een voor hem uit een onverwachte richting kwam, niet gezien. De aanrijding vond plaats toen de automobilist voor rood licht stilstond en bij groen licht optrok.

Kort na de aanrijding verzamelde zich een groot aantal toeschouwers bij de aanrijding. Eén van hen vond het nodig zich met de afhandeling van de het ongeval te bemoeien. Hij liep in de weg en hinderde de hulpverlening. Na diverse waarschuwingen werd de man met gepast geweld verwijderd. De man werd niet aangehouden. De gewonde bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht.

Deel dit bericht met je vrienden!