Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Vijf plannen Brug Stadswerven door naar de tweede ronde

19 februari 2015

DORDRECHT - De jury van de prijsvraag voor de Prins Clausbrug naar Stadswerven heeft voor de tweede ronde vijf visies geselecteerd: ‘de driehoek’ van Ney & Partners, ‘Rijk in beleving, iconisch in zijn eenvoud’ van Powerhouse Company, ‘SLOW MOTION’ van Quist Wintermans Architecten, ‘SHISHI ODOSHI’ van Studio BF en ‘Dordtse Nereïde’ van René van Zuuk Architecten.

De jury, onder voorzitterschap van em. prof. ir. Jan Brouwer, koos deze vijf visies uit 127 inzendingen van teams van architecten en constructeurs uit Nederland en daarbuiten. De teams gaven hun visie op een langzaam verkeersbrug over het Wantij, die de nieuwe woonwijk Stadswerven met de historische binnenstad van Dordrecht moet verbinden. De eerste ronde is anoniem verlopen. De toetsing door een technische commissie en de beoordeling door de jury resulteerde in de selectie van de vijf genoemde visies.

Tweede ronde
De gemeente heeft de inzenders van de geselecteerde visies uitgenodigd om hun visie uit te werken tot een architectonisch en technisch ontwerp voor de tweede ronde van de prijsvraag. Hiervoor wordt aan elk team een ontwerpvergoeding van € 12.500 excl. btw verstrekt. De inzendtermijn voor de tweede ronde sluit eind april.

De ingediende ontwerpen worden tentoongesteld, waarbij bezoekers van de tentoonstelling de mogelijkheid wordt geboden om hun reactie te geven. De jury betrekt deze reacties bij de beoordeling van de tweede ronde. In juni 2015 maakt de gemeente het winnende ontwerp bekend. Als alles volgens planning verloopt, verwacht de gemeente dat de brug in 2018 gereed is.

Meer informatie
Alle informatie over de prijsvraag kunt u vinden op de website van Architectuur Lokaal, www.arch-lokaal.nl/prins-clausbrug-dordrecht

Lees meer over:

ontwerpen Prins Clausbrug
Deel dit bericht met je vrienden!