Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Mr. Veldhuizen: Verhuizing rechtbank van Dordrecht naar Rotterdam is verkeerd

18 februari 2015

DORDRECHT – Het is verkeerd dat de rechtbank van Dordrecht naar Rotterdam is verhuisd en er alleen een zalencentrum is overgebleven aan het Steegoversloot. Deze uitspraak in de Stem van Dordt is van mr. Maarten Veldhuizen, de huidige voorzitter van de Dordtse advocaten. Naast de extra reistijd vindt Veldhuijzen de verhuizing van de rechtbank een verlies van maatschappelijk kapitaal voor de stad Dordrecht.

In de geschiedenis is Dordrecht vooral de laatste tientallen jaren veel kwijt geraakt zoals de HTS, de hoofdvestiging van een Kamer van Koophandel, het kadaster. Meestal werden diensten geconcentreerd in Rotterdam.

Veldhuizen is de broer van CDA politicus Govert Veldhuizen. De naam van de familie Veldhuizen is ook verbonden aan de geschiedenis van scheepswerf de Biesbosch. De familie was ook altijd kerkelijk zeer actief in verschillende rollen. Ook binnen scouting hebben leden van de familie Veldhuizen een naam. Maarten Veldhuizen is inmiddels veertig jaar advocaat vanuit Dordrecht.

Opmerking: "De rechtbanken Dordrecht en Rotterdam zijn in 2013 gefuseerd. Dordrecht is nu een van de twee hoofdlocaties van de rechtbank Rotterdam en in Dordrecht werken nog steeds rechters, griffiers en collega’s van de administratie. Ook zijn er nog steeds (een heleboel) zittingen. De rechtbank Dordrecht is dus niet verhuisd. In tegendeel zelfs." Deze melding kreeg de redactie van dhr. P.Biesmeijer, communicatie adviseur Rechtbank Rotterdam.

 

Lees meer over:

rechtbank mr. veldhuizen
Deel dit bericht met je vrienden!