Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Koningsbrood uit Dordrecht voor proef al gebakken in Papendrecht

18 februari 2015

DORDRECHT - PAPENDRECHT  Plannen om vanuit de regio te koment tot een Koningsbrood krijgen steeds vastere vorm. In Papendrecht is er al voor proef gebakken volgens het recept van de bakker uit Dordrecht, Ton van der Breggen.

Het idee werd geboren voor Koningsbrood in de kring van de Dordtse Andreaskerk en verder opgepakt door het Platform raad van kerken.

TV Rijnmodnd filmde al het proefbakken en Richard Clevers volgde het op de voet voor AD De Dordtenaar.

Bakker Ton van der Breggen uit Dordrecht is samen met de proefbakkers van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) van Sonneveld een brood aan het ontwikkelen voor Koningsdag. Een mooie samenwerking om te komen tot een echt Koningsbrood voor Koningsdag 2015.

Het idee
De Koning heeft in oktober 2014 de oudste stad van Holland, Dordrecht, aangewezen om Koningsdag te viern. Binnen het Platform Raad van Kerken Dordrecht is toen het idee geboren om een speciaal Koningsbrood op de markt te brengen.  Dordtse bakker Ton van der Breggen is met receptideeën aan de slag gegaan en heeft dit uitgewerkt en getest met de proefbakkers van Sonneveld uit Papendrecht.

Over EBIC
Het European Bakery Innovation Centre (EBIC) is een open innovatiecentrum voor spelers in de Europese bakkerijketens: grondstofleveranciers, bakkerijapparatuur producenten, bakkerijen, supermarktketens, food service, bakkerijgrondstoffen producenten en Europese overheden. Bakkers uit heel Europa komen bij het EBIC van Sonneveld proefbakken en worden deskundig begeleid.

Zodra de resultaten van het proefbakken van het Koningsbrood bekend zijn, zal verder worden gekeken wat de mogelijkheden zijn om het Koningsbrood regionaal en wellicht ook landelijk te lanceren. 

TV Rijnmond
Maandag 16 februari is TV Rijnmond in het EBIC komen filmen voor het programma……in de aanloop naar Koningsdag 2015. De insteek is te kijken naar alle voorbereidingen die er getroffen worden in Dordrecht en omstreken om te komen tot een mooie Koningsdag.

  

Deel dit bericht met je vrienden!