Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

“Halve van Hercules” zaterdag 14 maart van start op Sportpark Reeweg

17 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 14 maart gaat de “Halve van Hercules” in Dordrecht van start. Het is een van de omvangrijkste loopwedstrijden van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Lopers uit de wijde omgeving meten hun krachten op diverse onderdelen. Naast de halve marathon als wedstrijd zijn er verschillende prestatielopen en ook de jeugd komt aan zijn trekken.

Om 11.30 uur is het startschot van de halve marathon nabij de atletiekbaan van het sportpark Reeweg te Dordrecht. Het parcours voert de deelnemers over de Wantijdijk richting de Hollandsche Biesbosch. Vlak daarna beginnen ook de recreanten aan hun vijf of tien kilometer.
De jeugd begint die dag al eerder vanaf 10.00 uur voor hun rondes van 400, 600 en 1.200 meter op de atletiekbaan.

Inschrijven
Voorinschrijven is mogelijk tot en met dinsdag 10 maart 2014 via www.inschrijven.nl. Informatie over de “Halve van Hercules” is te vinden op www.herculesdordrecht.nl. De jeugdlopen zijn gratis en ook toegankelijk voor deelname van scholen. Na-inschriiving is mogelijk op zaterdag 14 maart vanaf 9.00 uur tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop in de Reelandhal bij de atletiekbaan, Halmaheiraplein 35.

Veel deelnemers
Tot het Univé Grote Rivieren Loopcircuit behoren acht lopen uit de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Hercules brengt met de halve marathon de langste afstand in bij het loopcircuit. Vorig jaar deden zo’n 600 lopers mee aan de wedstrijd bij Hercules.
Voor alle afstanden, inclusief die van de jeugd, gebeurt de registratie met loopchips.
De Halve van Hercules is mede mogelijk door de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsors.

Deel dit bericht met je vrienden!