Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Logo en website Koningsdag 2015 gepresenteerd

16 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 27 april 2015 zal Koning Willem-Alexander in Dordrecht de eerste Koningsdag nieuwe stijl vieren. De officiële bekendmaking van het programma wordt eind maart verwacht. Dit betekent niet dat er tot die tijd niets gebeurt en er niets te melden valt. Vandaag zijn het logo en de website voor Koningsdag 2015 in Dordrecht gepresenteerd. Het logo zal de komende weken op verwachte én onverwachte plekken opduiken.

Het speciaal ontwikkelde logo wordt ingezet voor communicatie rondom Koningsdag en voor de stadsaankleding. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in verschillende acties die inwoners van stad en regio én bezoekers de komende weken zullen tegenkomen.  

Het logo is stijlvol, eigentijds en feestelijk. Dit allemaal om alvast een beetje in Koningsdag-sfeer te komen.

Het Koningsdaglogo is ontworpen door KR Communicatie uit Dordrecht. Van het logo zijn ook speciale versies voor omliggende gemeenten gemaakt.

Website
Op de website www.koningsdagindordrecht.nl kunnen inwoners, ondernemers, pers, bezoekers en vrijwilligers op dit moment praktische informatie en antwoorden op veel gestelde vragen vinden. Deze informatie zal de komende periode steeds verder aangevuld worden. Na de presentatie van het programma, krijgt de website een ander karakter. Uiteindelijk zal alle informatie over het programma daar te vinden zijn.

Social media en acties
Naast de website biedt Koningsdag in Dordrecht vanzelfsprekend ook informatie en mogelijkheden voor interactie via social media:

https://www.facebook.com/KoningsdagDordrecht

https://twitter.com/Koningsdag078

http://instagram.com/koningsdagdordrecht

YouTube: Koningsdagdordrecht  

In aanloop naar Koningsdag gebruiken we de hashtag #dordtkleurtoranje. Op de Facebook-pagina is het actuele nieuws te vinden over acties. De eerste bijzondere actie met een wedstrijdelement wordt maandag 16 februari om 18.00 uur bekend gemaakt.

De komende weken worden meer speciale acties gestart. Op wisselende plekken in Dordrecht zal een reizende troon opduiken en er starten acties met scholen.

Als Koningsdag dichterbij komt, wordt overgeschakeld op de hashtag #koningsdagdordrecht.

Samen maken we Koningsdag
Het programma voor Koningsdag in Dordrecht wordt op dit moment in overleg met de Koning ingevuld. Het zal vorm krijgen met grote betrokkenheid van mensen en partijen uit stad en regio. Waar mogelijk zullen de vele spontane initiatieven daarin een plek krijgen. Zowel voor het programma, de sfeer als de aankleding van de stad geldt: samen maken we Koningsdag tot een fantastische, sfeervolle dag en een groot succes.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie van Koningsdag is veel werk. Daarom wordt gezocht naar vrijwilligers die een bijdrage aan deze bijzondere dag in Dordrecht willen leveren. Geïnteresseerden kunnen hierover meer informatie en een aanmeldingsformulier vinden op de website. Er is behoefte aan gastvrouwen/-heren, gidsen en op- en afbouwmedewerkers.

Lees meer over:

website Koningsdag logo
Deel dit bericht met je vrienden!