Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

‘Lente in Lille’ tijdens Internationaal Cultuur- en Museumweekend ToBe

16 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Kunst- en cultuurliefhebbers worden dit voorjaar door ToBe meegenomen naar Lille in Frankrijk voor een cultuur- en museumweekend. Het weekend bestaat uit een verblijf van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart in een viersterrenhotel in hartje Lille en bezoeken aan verschillende bijzondere musea.

Jaarlijks organiseert ToBe Kunst & Design het Internationale Cultuur- en Museumweekend, met bezoeken aan bijzondere locaties in Europa waar veel te beleven en ontdekken is. Dit jaar maakt ToBe een onvergetelijke lentetour naar de mooiste musea van de Franse regio Pas de Calais. Er wordt een bezoek gebracht aan het beroemde museum La Piscine in Roubaix, een museum in een voormalig zwembad. Daarnaast bezoekt ToBe het LAM museum in Lille en het nieuwe Louvre Museum in Lens, die naast een prachtige collectie ook allebei een bijzondere architectuur hebben. De deelnemers aan het weekend mogen zelf kiezen welke musea ze bezoeken.

Hotel en vervoer
Het viersterrenhotel Mercure Lille Centre Grand Place, ligt in het stadscentrum van Lille met uitgaansgelegenheden en een markt binnen handbereik. Het verblijf in het hotel is inclusief ontbijt. Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid uitstapjes maken of uit eten gaan. Vertrek vindt plaats op vrijdagochtend per luxe touringcar vanaf ToBe Barendrecht en het centraal station in Dordrecht. De chauffeur en de touringcar zijn gedurende het hele weekend beschikbaar voor de deelnemers. Zondagavond wordt de reis weer in Barendrecht en Dordrecht afgesloten.

Aanmelden
Aanmelden voor het weekend kan via www.tobe.nl.

Foto’s toegevoegd: Internationaal Cultuur- en Museumweekend ToBe.jpg
Op de afbeelding ziet u het museum La Piscine, gevestigd in een voormalig zwembad.

Lees meer over:

ToBe cultuur weekend
Deel dit bericht met je vrienden!