Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Groot aantal Kampioenen bij DeetosSnel

16 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De jeugdploegen van DeetosSnel beleven een succesvol zaalseizoen. Diverse ploegen van de vereniging wisten als hoogste te eindigen in de poule en daarmee het kampioenschap te behalen. Enkele van deze teams staan de komende weken nog belangrijke wedstrijden te wachten. Met het behalen van het kampioenschap op het hoogste niveau (in hun leeftijdsklasse), dingen zij mee naar de hoogst haalbare prijs, de landstitel.

De eerste kampioen, DeetosSnel D2,  kon eind januari al gehuldigd worden. Al ruim voor het einde van de competitie waren zij onbereikbaar voor hun tegenstanders. Blije kinderen en trotse ouders hebben het kampioenschap uitbundig gevierd met taart en slingers aan de Vorrinklaan.

Begin februari volgden de A2 en de F1 (Zie foto). Beide teams zijn nog altijd ongeslagen. Zij scoorden makkelijk en waren verdedigend moeilijk te passeren en werden daardoor overtuigend kampioen in hun poule.

Ook de B1 staat sinds begin februari onbereikbaar op de bovenste plek in de poule en is niet meer in te halen door hun tegenstanders. Zij vierden hun kampioenschap dit weekend  en kunnen zich de komende maand voorbereiden op het eindtoernooi in Enschede; NK Hoofdklasse B-jeugd.

Voor de C1 was de titel minder voorspelbaar. De groei van de spelersgroep gedurende dit seizoen is echter zondermeer positief. Het gemiddeld aantal gescoorde doelpunten ligt met 17 voor C-teams erg hoog. De kampioenswedstrijd tegen het Papendrechtse PKC C1 werd gewonnen met 19-10. DeetosSnel C1 gaat zich nu voorbereiden op het NK. Het NK Hoofdklasse C-jeugd is op 14 maart in Goes.

Tenslotte kon ook DeetosSnel A1 zaterdag de kampioensvlag hijsen. In hun kampioenswedstrijd wisten zij een recorduitslag van 47-8 neer te zetten tegen het reeds gedegradeerde KVS. De A1 heeft zich geplaatst voor de play-offs die op zaterdag 14 maart (uit), 21 maart (thuis) en eventueel 28 maart (thuis) gespeeld zullen worden. De tegenstander is nog onbekend. De beide winnaars van de play-offs plaatsen zich voor de juniorenfinale in Sportpaleis Ahoy’ op zaterdag 11 april.

Door winst in de slotwedstrijd is ook de A3 niet meer te achterhalen en konden zondag de bloemen uitgereikt worden. Kortom: een heus één-twee-drietje van DeetosSnel A1, A2 en A3.

De komende speelweken zijn er ook nog volop kampioenskansen voor de B3, C3, E1 en E4.

Lees meer over:

korfbal deetos
Deel dit bericht met je vrienden!