Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Arno Brok geeft voor zesde keer sleutels aan Stadsprins Carnaval

16 februari 2015

DORDRECHT – Precies om elf over elf overhandigde burgemeester Arno Brok de sleutels van de stad Dordrecht aan stadsprins Krabbejanus. ,,Ik doe dit voor de zesde keer sinds ik in Dordrecht ben”, aldus Brok op het bordes van het Stadhuis. Hij stelde vast dat de carnavalsvierders vooraf naar de kerk waren geweest om onder het gehoor van de pastoor te zijn.  De voorgangster sprak na de kerk de wens uit, dat vanaf woensdag carnavalsvierders ook beginnen aan de veertig dagen tijd op weg naar pasen. Dat wordt ook de vastenperiode genoemd.

Dat vond hij positief. Het past ook al meer dan dertig jaar in de carnavalstraditie in Dordrecht om voor het feest een moment van bezinning te hebben.

Het carnaval in Dordrecht kent een geschiedenis die terug gaat tot 1968 toen ouders van Bibelot-leden een carnavalsfeest organiseerden. Daaruit ontstond de carnavalsvereniging de Merwekrabbers.

Fokko van der Straaten legde dat met zijn camera voor een uitzending bij RTV Dordrecht ook nog even vast.

In een korte toespraak zei Stadsprins Krabbejanus dat de burgemeester nu recht had op vier dagen vakantie. Burgemeester Brok zal daar geeb gebruik van maken, want hij wees er nog op dat de carnavalsvierders de stad de komende dagen goed zouden moeten besturen, want op 27 april komt de Koning Koningsdag in Dordrecht vieren.

Op het Scheffersplein was er in de middag al een carnavalsfeest en voor de optocht bestond wederom een forse belangstelling met duizenden kijkers achter dranghekken in hartje Dordt.

Foto's: Wim van de Pol.

 

 

Lees meer over:

brok sleutels
Deel dit bericht met je vrienden!