Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

"Karasahin blijft gemeente Dordrecht bestoken tot zijn dood"

14 februari 2015

DORDRECHT – Terwijl AD De Dordtenaar heeft becijferd dat de Dordtse belastingbetalers al meer dan 1,2 miljoen euro kwijt zijn aan een conflict tussen de gemeente en de huizeneigenaar, gaat bezwarentijger Mustafa Karasahin gewoon door. Hij liet op Drechtstad FM in studio De Witt weten blijft tot zijn dood de gemeente bestoken met bezwaren. Het argument is dat hij zich voelt aangetast zich in zijn eer. "We zijn de redelijkheid voorbij", zegt Karasahin.

Hij bestookt de gemeente met zoveel bezwaren en WOB-verzoeken dat hij op last van de rechter zestien dagen in de cel heeft gezeten. Gisteren kwam hij vrij.  De visie van het oud raadslid Karasahin is dat hij ten onrechte door de gemeente wordt weggezet als huisjesmelker. "Ik had veel panden, maar ik vroeg redelijke huurprijzen en het onderhoud was op orde", zegt hij.

 

De gemeente heeft andere dossiers opgebouwd en heeft altijd betoogd dat in het belang van de volkshuisvesting moest worden ingegrepen

Het oud-raadslid liet voor de radio weten pas te moeten stoppen als hij zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

 

Conflict speelt al jaren, zo blijkt uit nieuws enkele jaren geleden:

Dordrecht wil stoppen met het behandelen van brieven, bezwaren en verzoeken van de Dordtse huisjesmelker Karasahin. Hij stuurt de gemeente honderden brieven per maand.

De rechter bepaalde onlangs dat Karasahin niet meer dan tien brieven per maand mag sturen naar de gemeente. Maar daar trekt hij zich volgens wethouder Sleeking niets van aan. In één maand kwamen er weer 250. Daarom overweegt de gemeente nu om er voortaan niet meer dan tien in behandeling te nemen.

Volgens wethouder Piet Sleeking moet dit plan nog juridisch bekeken worden. Dordrecht en Karasahin liggen al jaren met elkaar overhoop. Eerder heeft de gemeente voor tonnen aan dwangsommen bij huisjesmelker Karasahin neergelegd omdat zijn panden niet aan de regels voldoen. Daarna begon hij met het sturen van duizenden brieven.

 

 

 

 

 

Lees meer over:

huisjesmelker eer
Deel dit bericht met je vrienden!