Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Verkiezingsprogramma Nederland Lokaal in wording

13 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Het verkiezingsprogramma van Nederland Lokaal is in wording. Volgende week vrijdag 20 februari aanstaande zal het VK program worden gepresenteerd. De Lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen Hilbrand Nawijn zal namens Nederland Lokaal Zuid-Holland het VK program alsdan presenteren. De campagne zal van start gaan volgend weekend. Er zullen posters worden geplakt op de verkiezingsborden en interviews worden gegeven. Er zal worden geflyerd in de Drechtsteden.

Nieuw boek: Geuzen aan de macht, de doorbraak van lokale partijen
Afgelopen woensdag 11 februari heeft een boekpresentatie plaatsgevonden. U ziet op de website http://www.onafhankelijkpapendrecht.nl/verkiezingen-18-maart/ dat het nieuwe boek van Bert Euser werd aangeboden aan Lijsttrekker Hilbrand Nawijn. De politieke academie geeft het boek uit. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de opkomst van lokale partijen.

Na de publicatie van Lokale leiders, de opkomst van de geuzendemocratie in september 2009 is er dan nu het vervolg Geuzen aan de macht, de doorbraak van lokale partijen. Het boek is zowel een analyse van de wijze waarop lokale partijen en hun wethouders de participatie (geuzen) democratie gebruiken, als ook een politiek manifest. Het boek is uitgegeven bij Stichting Politieke Academie in Amsterdam. Het boek werd gepresenteerd op woensdag 11 februari 2015 in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys.

De lokale partijen roepen zoveel mogelijk kiezers op hun lokale voorkeur om te zetten in een stem voor Nederland Lokaal in de Provinciale Staten. De vertegenwoordiging van lokale partijen in de Provinciale Staten zal de lokale belangen gaan dienen. Volgens het principe van: Democratie van onderop. De Provinciale vertegenwoordiging in de Staten zal zich ook faciliterend naar alle lokale partijen in Zuid-Holland opstellen. Problemen waarbij de Provincie in beeld komt kunnen zo effectief worden geadresseerd door de Lokale vertegenwoordiging in de Staten.

Ruud Lammers (nr. 3 op de lijst van Nederland Lokaal) zal de campagne in de Drechtsteden coördineren. Voor al uw vragen enz. bent u van harte welkom.

Alle hulp is welkom.
In tegenstelling tot de landelijke politieke partijen krijgen de lokale partijen geen partijfinanciering van de overheid. Er is dus op zijn minst sprake van oneerlijke concurrentie op financieel vlak en ook bij de media zullen de verkiezingsdebatten hoofdzakelijk op televisie worden gevoerd als opiniepolls voor de landelijke politieke partijen. Wij zeggen: "Van Haagse macht naar Lokale Kracht!"

Deel dit bericht met je vrienden!