Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Werkgeversvereniging op bezoek bij minister Asscher

12 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Een afvaardiging van de Werkgeversvereniging Zuid-Holland Zuid bezocht afgelopen dinsdag 10 februari 2015 minister Lodewijk Asscher in Den Haag.

Zij spraken met elkaar over het effect van overheidsgeld op de regionale werkgelegenheid.

Hierbij waren onder andere Theo van Bakel, bestuurder van De Merwelanden woon- en zorgcentrum en tevens voorzitter van de regionale werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, Heleen van Terheijden, opleidingscoördinator bij Het Spectrum, Vera Theunisse, zorgmedewerker bij Het Spectrum en Lydia van Baak, beleidsadviseur van de regionale werkgeversvereniging Zorg en Welzijn aanwezig.

Zij kregen de gelegenheid om hun ervaringen met het sectorplan zorg te bespreken.

Dit sectorplan is cofinanciering vanuit de overheid voor werkgevers en bestemd voor het bevorderen van training en scholing van zorgpersoneel en instroom van jongeren.

Landelijk is voor de zorgsector 100 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan 1,5 miljoen is toegewezen aan de regio Zuid-Holland Zuid.

De 19 deelnemende werkgevers in de regio hebben hier zelf nog eens ruim 4 miljoen euro aan toegevoegd om alle trainings- en scholingsprogramma’s te kunnen realiseren.

Scholing
Met dit geld kunnen 1700 medewerkers die in de regio in de zorg werkzaam zijn een opleiding volgen.

Investeren in scholing levert een verhoging van kwaliteit van zorg op en biedt deelnemers een betere positie op de arbeidsmarkt.

Door het vergroten van hun competenties zijn medewerkers beter in staat om in te spelen op de veranderende omstandigheden in de zorg.

Daardoor blijven ze arbeidsmarktfit. In de huidige veranderingen in de sector is dit erg belangrijk. Tijdens de bijeenkomst met Asscher wisselden de aanwezigen goede praktijkervaringen uit.

Op dit moment zijn er landelijk met 407 werkgevers in de zorg- en welzijnssector afspraken gemaakt over de regionale sectorplannen zorg. De verwachting is dat hierdoor meer dan 80.000 zorgmedewerkers deel kunnen nemen aan een opleiding of training.

 

Deel dit bericht met je vrienden!