Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Knalgele Dordtse woning past straks weer in straatbeeld

12 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het gele huis aan de Varkenmarkt in Dordrecht wordt iets minder geel. De gemeente en de eigenaar van het pand hebben een compromis gesloten. De gemeente vindt het geel nu te fel, de eigenaar de gewone Dordtse kleuren te saai. Een langslepend juridisch conflict blijft nu dus uit.

Toch wordt het geen kleur uit de bekende Dordtse kleurenwaaier. “Daar begin ik niet aan”, vertelt de eigenaar. “Het wordt een iets zachter geel. Daar hebben we ons bij neergelegd. We hebben geen zin in meer rechtszaken en gedoe.”

Over het opvallende kleurtje van de woning ontstond in november flink wat discussie. De overbuurman vertelde RTV Rijnmond dat het “zeer doet aan zijn ogen”.

Ook Eline van der Vorm van Beter voor Dordt en De Vereniging Oud-Dordrecht spraken er schande van. Maar er waren ook mensen die het juist vrolijk vonden.

Dwangsom
De gemeente besloot al snel dat het pand zo niet past binnen de Dordtse binnenstad. De eigenaar kreeg daarom een brief met de boodschap dat hij zijn woning een andere kleur moest geven. Zou hij dat niet doen, dan kon hij een dwangsom verwachten.

Zo ver komt het dus niet. “We zijn het gelukkig op een normale manier eens geworden”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De eigenaar draait zelf op voor de kosten van de nieuwe verfbeurt.

Foto uit Google Streetview: Zo was het eerst.

Lees meer over:

conflict varkenmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!