Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Reizigers als kwaliteitswaarnemers in Arriva-bussen en MerwedeLingelijn

12 februari 2015

DRECHTSTEDEN - Arriva gaat per 6 februari 2015 vaste reizigers inzetten als kwaliteitswaarnemers in de streekbussen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Hoeksche Waard/Goeree-Overflakke en in de trein tussen Dordrecht en Geldermalsen (MerwedeLingelijn). De stadsbussen in Dordrecht volgen later, naar verwachting 1 maart 2015. Via een speciaal ontwikkelde app beoordelen deze reizigers gemiddeld eens per twee weken een bus- of treinrit op vijftien vaste punten. Ook kunnen de kwaliteitswaarnemers op ieder moment een melding doen via de app, bijvoorbeeld van een kapotte halte. De vervoerder wil zo zijn dienstverlening gericht verbeteren.

Ingrid de Bondt: “Arriva biedt reizigers met de app een laagdrempelige manier om verbeterpunten door te geven. De app is een mooie aanvulling op de andere manieren waarop reizigerswensen worden meegenomen. Hoe beter het ov aansluit op de wensen en behoeften van de reizigers, des te beter het ov gebruikt zal worden. Dat zien we als provincie bijvoorbeeld bij het in Zuid-Holland onlangs geïntroduceerde R-net: Betrouwbaar, frequent, comfortabel. Dat is wat reizigers willen. Zowel de provincie als de vervoerders zullen er aan moeten blijven werken het ov aanbod steeds verder te blijven verbeteren. En daarbij zijn de wensen en suggesties van reizigers van belang.”

De tweewekelijkse meting door Arriva is gericht op aspecten waarop Arriva zelf invloed heeft. Werkt de actuele reisinformatie tijdens de rit? Is de bus of trein van binnen en van buiten schoon? Omdat de reiziger zelf het beste kan beoordelen hoe de vervoerder presteert, worden de kwaliteitswaarnemers geworven onder vaste passagiers. Zij kunnen zich aanmelden via arriva.nl/waarnemer.

Van alle waarnemingen wordt tweemaal per maand een rapportage gemaakt. Daarmee wordt inzichtelijk hoe de kwaliteit van de dienstverlening is en waaraan extra aandacht moet worden gegeven. Indien mogelijk wordt direct een oplossing gezocht. Voor verdere verbetering van haar dienstverlening gebruikt Arriva de resultaten van het onderzoek door kwaliteitswaarnemers naast de resultaten van het landelijke onderzoek OV-klantenbarometer.

Lees meer over:

merwedelingelijn arriva
Deel dit bericht met je vrienden!