Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Joop de Jong en Hans Nunnikhoven in de favorietenrol voor kampioenschap De Willige Dame

11 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het was dinsdag 10 februari 2015 een bijzondere avond met het derde team van de Willige Dame en tevens het eerste viertal op de uiteindelijk geslaagde kampioenskoers.

Daarnaast was het alweer de vijfde ronde van het kampioenschap van de club met na afloop Joop de Jong en Hans Nunnikhoven nog meer in de favorietenrol. Pieter Sandijck en Hans Berrevoets moesten een stapje terug doen. Door de winst van Johan Went op Teus Slotboom staat de teamleider van de Willige dame 1 op de derde plaats en dat past hem zeker wel.
 
Vanzelfsprekend was er vooraf een toespraak van voorzitter Cor Paans met het verzoek aan de schakers van de stadsgenoot anno 1888 - Dordrecht - om vooral mee te helpen aan het kampioensfeest van de Willige Dame.   Het was een bijzonder duel, want aan de beiden kanten zaten veel spelers, die elkaar ook op donderdagmorgen tegenkomen bij de succesvolle overdagclub de Klockelaer. Daarom was de persdienst  van de Klockelaer en tomsschaakboeken.nl  uitgerukt om alles nog eens voor de geschiedenis vast te leggen.

 

Schaakclub de Willige Dame speelt elke dinsdag vanaf 20 uur in poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt. Wie mee wil spelen, kan zich dan melden bij voorzitter Cor Paans. Jaap Mol stelt namens Visser de ruimte beschikbaar als schaakarenda reeds vanaf 1987.

 

Lees meer over:

schaken Willige Dame
Deel dit bericht met je vrienden!