Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Vijf gezonde biggetjes voor Kune kune varken Fleur

11 februari 2015 (door Eva Baars)

DORDRECHT - Woensdagochtend 11 februari is op Stadsboerderij Weizigt Kune kune varken Fleur bevallen van vijf gezonde biggetjes. Zowel Fleur als de biggetjes maken het erg goed en zijn te bezoeken in de stallen van de Stadsboerderij.

Al een aantal weken zorgde Fleur voor spanning op Stadsboerderij Weizigt. Het hoogzwangere varken gaf namelijk al geruime tijd signalen dat de bevalling in aantocht was. Woensdag vroeg in de ochtend beviel Fleur dan eindelijk van 4 beertjes (mannetjes) en 1 zeugje. Bij de laatste twee biggetjes moest Fleur door dierverzorger Alex een handje geholpen worden maar alle diertjes, inclusief moeder, maken het uitstekend. De biggetjes, oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland, hebben allemaal een andere kleur en patroon. Een aantal dragen het donkere ‘zwart-bont’ patroon en een aantal het lichter gekleurde ‘ginger-black’ patroon. Samen met moeder Fleur liggen de biggetjes onder de warmtelamp in de stallen bij te komen van een inspannende ochtend. De diertjes zijn pas een paar uur oud maar nu al actief en onderzoekend.

Fleur en haar biggetjes verblijven in de stallen van de Stadsboerderij. Iedereen die de biggetjes wil komen bewonderen, is van harte welkom. De Stadsboerderij is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!