Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Minder schooluitval in regio

11 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Het aantal vroegtijdig schoolverlaters in de regio Zuid-Holland Zuid is opnieuw gedaald. Dit blijkt uit voorlopige cijfers over het jaar 2013-2014 die op 9 februari 2015 zijn verschenen.

De regio telt nu 724 voortijdig schoolverlaters (1.8%). Een jaar eerder waren dit er 964 (2.4%): een daling van 25%. De regio duikt hiermee voor het eerst onder het landelijk gemiddelde (1.9%).

De regio valt met deze cijfers binnen de normen voor vroegtijdig schoolverlaters die het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft vastgesteld. Ten opzichte van vorig jaar is dit een zeer positieve ontwikkeling. Het Da Vinci College laat een mooie daling zien in het aantal vroegtijdig schoolverlaters (-20.2%).
 
Op maandag 9 februari kwam een afvaardiging van het ministerie van OCW naar het Leerpark in Dordrecht om de scholen te feliciteren met dit resultaat.
 
Op de foto: Nahied Rezwani van het ministerie van OCW, Peter Vrancken van Da Vinci College en portefeuillehouder Bert van de Burgt.

Lees meer over:

da vinci leerpark ocw
Deel dit bericht met je vrienden!