Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Onthulling nieuw ´mysterieus´ schilderij koningin Juliana

11 februari 2015

DORDRECHT - Op 16 februari om 16.30 zal wethouder Rinette Reynvaan het kersverse schilderij van koningin Juliana onthullen in de al lopende expositie “200 jaar onafhankelijk Koninkrijk der Nederlanden” in het Stadskantoor.
 
“Tijdens het ophangen van de expositie 200 jaar Onafhankelijk Koninkrijk der Nederlanden ben ik benaderd door Constantijn Stevens, voor het maken van een portret van Koningin Juliana. Ik ben door zijn verhaal over koningin Juliana erg enthousiast geworden en heb  vervolgens een portret gemaakt van haar in kleur, geschilderd op linnen  50x60 cm en gemaakt vanaf een stenciltje in zwart-wit 5x5 cm. Ik kon zo mijn fantasie volop toepassen” aldus Henriëtte Kros.
 
Voor dit schilderij zijn grootste plannen in aantocht; zo zal dit portret geëxposeerd gaan worden tijdens Koningsdag bij Bonfire, in de Bonifatiuskerk in de Wijnstraat. De opening van deze grote tentoonstelling, waar koningin Juliana in centraal staat, wordt waarschijnlijk rond 18 april  geopend door burgemeester Brok.


Tevens zijn er o.a. wedstrijden voor alle leerlingen van de middelbare scholen om hoedjes en brillen te gaan maken en als uitgangspunt zal het schilderij gebruikt worden. Ook deze creaties zijn slechts een onderdeel van deze grote expositie.


Op 22 april is er een lezing in de Julianakerk ter herinnering aan het defilé van koningin Juliana. Ook dan zal het schilderij ten toon gesteld worden die dag in de Julianakerk.
De onthulling is in het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht en is publiekelijk toegankelijk.
Bij interesse in het werk van koningin Juliana of andere koningswerken kunt u contact opnemen met www.henriettekros.nl / info@henriettekros.nl
 
Onze redactie is nieuwsgierig geworden naar 'Het verhaal achter het schilderij' en gaat op bezoek bij Henriëtte Kros in haar atelier aan de Oudedijk 55 in Dordrecht. De onthulling van het verhaal kunt u volgende week lezen op www.dordrecht.net , ná... de fysieke onthulling van het schilderij.

Deel dit bericht met je vrienden!