Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Communicatieadviseur Frits Langschmidt neemt vandaag afscheid

9 februari 2015

DRECHTSTREEK – Na 44 jaar bij de overheid te hebben gewerkt waarvan 36 jaar als communicatieadviseur in de Drechtsteden neemt vandaag in Alblasserdam Frits Langschmidt afscheid.

Hij begon als eerste echte voorlichter van en in Papendrecht op 1 april 1979. Daarvoor had journalist GertJan van Wijk als vervangende dienstplicht die rol nog vervuld en zo duidelijk gemaakt dat Papendrecht best een echte voorlichter moest aanstellen. Dat werd met hart en ziel Frits.

Na 22 jaar werd Frits  ook in het Stadskantoor van Dordrecht een bekend fenomeen. Hij ging ook regionaal en dat vooral in zijn seniorentijd als voorlichter en communicatieadviseur. De feiten tellen voor Frits altijd, alhoewel hij door zijn houding altijd begrip wist te kweken naar alle kanten.

De voorlichter diende vier burgemeesters waarvan Ronald Bandell zowel in Papendrecht als in Dordrecht.

Frits schreef ook geschiedenis door te beginnen met een serie handzame boekjes over de geschiedenis van Dordrecht. Zo bracht hij het verleden handzaam bij het heden, zoals hij ook altijd verbindingen wilde maken tussen mensen.

 

 

 

Lees meer over:

communicatie Langschmidt
Deel dit bericht met je vrienden!