Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

AD De Dordtenaar verschijnt in herkenbaarder regiokatern voor nieuws, achtergronden en ontspanning

7 februari 2015

DORDRECHT – AD De Dordtenaar heeft de meest zichtbare verandering doorgevoerd sinds de krant in 2005 AD De Dordtenaar werd. ,,Veel leesplezier”, luidt de kop boven een bericht van de hoofdredactie van het AD om de lezers te laten weten, dat het regiokatern nog herkenbaarder wordt. Dat houdt volgens de krant in: Dikker, mooier en met meer nieuws en achtergronden en met gevoel voor het weekend, verdieping en ontspanning.

 

De chef van de regio, Bram Verbrugge, is zichtbaar met een commentaar. Daarmee komt een oude traditie terug uit de tijd dat de krant nog Dagblad De Dordtenaar heette. Het nieuwe weekend gevoel krijgt in zestien pagina’s op verschillende manieren vorm.

De Dordtenaar Antoin Peeters van RTL nieuws vertelt over zijn bezigheden in de krant: Van hardlopen tot nieuws op zondagavond presenteren.

Richard Clevers volgde een dag uit het leven van de protestleraar Piet van den Berg voor het hoofdbureau van politie in Dordrecht   Op de voorpagina van het katern is de kop: ,,Rewken maar dat Piet van der Berg niet voor niets in de barre vrieskou zit”.

De pagina geeft met gevoel een mooi inkijkje in het leven van Piet, die wacht op excuus van twee politiemensen. Volgens de reportage is de journalist nog even tussendoor koffie wezen drinken in het nabij gelegen ziekenhuis, maar blijft Piet door demonstreren voor het politiebureau want hij moet per dag vijf uur volmaken.

Heidy van Toorn vertelt waarom zij met een winkel onvoldoende omzet maakt om een huur van 1600 euro in de binnenstad van Dordrecht  te kunnen betalen. Ze roept op tot sociale actie om een comité te vormen.  Het probleem van de hoge huren in de binnenstad werd al eerder aangekaart, als ondernemers tevergeefs in de economische crisistijd vroeger om een verlaging met dertig procent.

 

AD De Dordtenaar behoort tot de persgroep. De eigenaren wonen in Belgie. De oplage is een samenvoeging van de lezers van AD en De Dordtenaar, die vanaf 2005 AD De Dordtenaar in de bus kregen. Op 1 april 2016 kan de krant een jub ileum vieren. het is dan zeventig jaar geleden dat onder leiding van L.W.A. de Bot de eerste krant uitkwam onder de naam De Dordtenaar. Daar ging een traditie in de vorm van de Vrije Pers aan vooraf. De krant wilde populair en betrouwbaar zijn en niet gebonden aan een kerkelijke stroming of een partij. Daarmee groeide het snel uit tot de marktleider in de stad en streek.  Bram Verbrugge is nu als chef het journalistieke gezicht van de krant.

 

 

 

Lees meer over:

ad de dordtenaar regiokatern
Deel dit bericht met je vrienden!