Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Verdachten aangehouden voor straatroof en carjacking

6 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De politie hield onlangs twee verdachten aan in Zoetermeer op verdenking van straatroof en carjacking. Bij beide incidenten werden de slachtoffers bedreigd met een vuurwapen.

Een 19-jarige Zoetermeerder kreeg vrijdag 30 januari rond 17.00 uur de schrik van zijn leven, toen hij uit het niets bedreigd werd met een vuurwapen door een toen nog onbekende man. Het slachtoffer stapte na een bezoek aan de kapper in zijn auto op de Den Hoorn toen de man hem bedreigde en eiste dat hij uit de auto kwam. Vervolgens ging de verdachte er met de auto en persoonlijke goederen van het slachtoffer vandoor. Gewaarschuwde agenten startten direct een grootschalig onderzoek en troffen na een aantal uur het gestolen voertuig aan op een parkeerterrein bij het flatgebouw aan de Van Aalstlaan. Toen de verdachte hier even later in wegreed, werd hij staande gehouden. De man, een 36-jarige man uit Dordrecht, werd aangehouden.

Meerdere zaken
Ondertussen draaide er bij de politie in Zoetermeer een tweede onderzoek naar een straatroof op de Nederlandlaan van maandag 26 januari. Hier beroofde twee mannen een 19-jarige Zoetermeerder onder bedreiging van een vuurwapen van zijn persoonlijke goederen. In het onderzoek werd duidelijk dat de verdachte van het incident aan de Den Hoorn in Zoetermeer, vermoedelijk ook betrokken is bij deze straatroof.

In hechtenis
Tevens is er op maandag 2 februari een tweede verdachte op verdenking van de straatroof op de Nederlandlaan aangehouden. Het betreft een 24-jarige man uit Druten, hij is door het arrestatieteam van de politie op de Du Meelaan in Zoetermeer aangehouden. Deze tweede verdachte wordt donderdag 5 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen of hij nog 14 dagen vast moeten blijven zitten. Ten aanzien van de eerste verdachte heeft de rechter-commissaris maandag beslist dat hij nog 14 dagen langer moet blijven vastzitten.

Lees meer over:

aanhouding straatroof carjacking
Deel dit bericht met je vrienden!