Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Lancering Wat We Eten in de Drechtsteden bij The Movies

5 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Maandagavond 16 februari vindt bij Cinema The Movies Dordrecht de lancering van de tv-productie Wat We Eten plaats. In deze eerste aflevering wordt de aardappel in de Drechtsteden en nabije omgeving onder de loep genomen.
 
Wat weet jij nog van de aardappel?
Hoe wordt de aardappel verbouwd hier in de regio? Onder welke omstandigheden en door wie? Is er nog enige binding tussen boer en consument als het gaat om ons voedsel? En wat kun je zelf doen om de regionale voedseleconomie te stimuleren, te beginnen bij de aardappel? Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen is het productieteam van Wat We Eten op bezoek gegaan bij aardappeltelers uit de buurt, marktkraamhouders, een stadslandbouwinitiatief en in gesprek gegaan met voedseldeskundige Sandra van Kampen. Kortom, de aflevering toont wat voor moois de regio te bieden heeft op het gebied van de aardappel.  

Geniet van een aardappeldiner
Op deze avond wordt de aflevering Wat We Eten in de Drechtsteden voor het eerst vertoond voor het publiek en kunnen gasten een aantal betrokkenen uit de productie zelf ontmoeten. Daarnaast kun je alvorens genieten van een tweegangendiner op de eerste verdieping bij The Movies, bij het restaurant Diva’s, waar uiteraard de aardappel centraal staat.

De productie Wat We Eten wordt mede mogelijk gemaakt door Nudge en het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden. Rabobank Drechtsteden biedt ondersteuning aan maatschappelijke, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden via het Rabofonds. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van kracht een beter resultaat wordt geboekt dan door individueel handelen. Daarbij past de productie van Wat We Eten in de Drechtsteden helemaal.

Praktische informatie
De lancering vindt 16 februari plaats bij Cinema The Movies Dordrecht. De lancering van de aflevering inclusief diner start om 18 uur. De lancering van de aflevering start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk 20.30 uur. Opgeven via info@faironly.nl met naam en aantal personen. Geef daarbij  aan of je alleen voor de aflevering komt, of tevens het diner. De prijs van een kaartje voor de tv-aflevering inclusief een drankje met een zakje chips uit de regio, bedraagt 8,50 euro. Het diner met aardappelsoep en een dagschotel met verse frites van de Hoeksche Waard inclusief het zien van de productie kost 25 euro. Afrekenen kan diezelfde avond bij de kassa van The Movies.

Deel dit bericht met je vrienden!