Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Fotoboek 'Drechtsteden vanuit de lucht' aan Burgemeester gepresenteerd

5 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Tijdens de vergadering van de burgemeesterskring op Drechtstedendinsdag van 3 februari a.s. heeft Peter Lodewijks, directeur van Uitgeverij RoVorm een nieuw fotoboek ‘Drechtsteden vanuit de lucht’ gepresenteerd.

Het boek is in nauwe samenwerking met de Drechtsteden tot stand gebracht. Het boek is ingedeeld in vier Drechtstedelijke thema’s en zes gemeentelijke hoofdstukken, waarin vooral de eigenheid van de gemeenten wordt benadrukt. De zes Drechtstedelijke thema’s zijn: water & bedrijvigheid, verbindingen, wonen en groen & recreatie. In het boek zijn uitsluitend luchtfoto’s opgenomen.

Communicatieadviseurs van zes gemeenten en van de regio hebben in gezamenlijkheid gewerkt aan boek, waarin alle bijzondere plekken op een bijzondere manier in beeld worden gebracht. Gemeentebelastingen/GEO-informatie maakte logische routes voor luchtfotobedrijf Top-Shot.nl en
hielp met het kaartmateriaal. De begeleidende teksten zijn gemaakt door de communicatieafdelingen. De vormgeving is verzorgd door Publishing Regie uit Gent, waar het boek ook is gedrukt door Graphius.  

RoVorm gaf enkele jaren geleden met succes het fotoboek Dordrecht vanuit de lucht uit. Ook voor veel andere gemeenten zijn vergelijkbare boeken verzorgd. Het boek geeft een mooi momentopname van de Drechtsteden, maar het actuele boek zal snel een historisch document zijn, omdat ontwikkelingen – zeker in de dynamische Drechtsteden – nu eenmaal niet stil staan.

Vanaf 4 februari is het boek uit voorraad voor € 29.90 te koop bij boekhandels in de regio, zoals De Schuilplaats (Alblasserdam), Dekkers en Vos & Van der Leer (Dordrecht), De Gruijter (Papendrecht), De Waard (Sliedrecht) en Hyperion (Zwijndrecht).

Bijgaande foto is gemaakt door Rob Kamminga.
Bijschrift: de burgemeesters van de Drechtsteden nemen met waardering kennis van het fotoboek “Drechtsteden vanuit de lucht”. V.l.n.r. C.J.M. de Bruin (Papendrecht), D.J.Schrijer (Zwijndrecht),  A.P.J. van Hemmen (Sliedrecht), J. Heijkoop (Hendrik-Ido-Ambacht en wnd. Burgemeester Alblasserdam) en A.A.M. Brok (Dordrecht).

Drechtsteden vanuit de lucht
Een unieke, historische uitgave
Winkelprijs € 29,90
176 pagina’s, full colour, luxe uitvoering
Volumekorting op aanvraag via info@rovormuitgevers.nl
Ook verkrijgbaar via de boekhandel en webshops

Een prachtig fotoboek over de Drechtsteden: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
Drechtsteden vanuit de lucht brengt op unieke wijze de regio Drechtsteden in beeld met ruim 140 luchtfoto’s en korte, historische beschrijvingen.
Het accent ligt daarbij op werken, wonen en recreëren in de Drechtsteden.

De productie kwam in nauwe samenwerking met bureau Drechtsteden en medewerkers van de zes gemeenten tot stand.
 
Het boek is fraai uitgevoerd, telt 176 pagina’s en heeft een formaat van 30,5 bij 21,5 cm, een hardkartonnen omslag, is garen gebonden en voorzien van een leeslint.

Lees meer over:

boeken luchtfoto's
Deel dit bericht met je vrienden!