Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Ondernemer Ron de Koe maakt ruimte voor chauvinisme uit Dordrecht

3 februari 2015

DORDRECHT – Ondernemer Ron de Koe maakt op de website Ondernemersbelang ruimte voor Dordts chauvinisme. Hij omschrijft zijn liefde voor Dordrecht. Het is actueel door de discussie over de naam Hof van Holland voor het nieuwe belevingsmuseum. De gemeente heeft voor die naam gekozen om Dordrecht landelijk goed neer te kunnen zetten.

(tekst van Ondernemerssite)

Kennispartner:

Dordts

chauvinisme

Als ik mensen vertel waar ik vandaan kom, reageren ze steevast met de uitdrukking: “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.” Hierop geef ik dan altijd weer de standaardreactie: “Maar in Dordt….”

Naslag leert dat de historie van dit gezegde niets met de stad Dordrecht te maken heeft. Oorsprong ligt in de middeleeuwen toen de waterwegen rondom het eiland voor schippers zeer onbetrouwbaar en grilling waren. Naast dit natuurlijke verschijnsel betekende het naderen van Dordrecht ook extra kosten en tijdverlies door het fameuze Stapelrecht.

Door de digitale snelweg van deze tijd zijn deze problemen er niet meer. Dankzij de voortschrijdende IP-technologie zijn we ongebonden van tijd en plaats. Informatie is beschikbaar op de mobiel in onze achterzak. Heb ik iets nodig dan google ik even en binnen de eerste tien hits bepaal ik veelal op basis van prijs mijn aankoop. De kans is zeer groot dat de verkopende partij niet uit deze regio komt en zelfs een buitenlandse aanbieder is een mogelijkheid. 

Misschien is het de leeftijd, maar ik merk dat ik me steeds meer betrokken ga voelen bij Dordrecht en de regio. Vanuit een persoonlijke beleving ervaar ik dat de stad, maar ook de rest van het eiland heel veel en ook steeds meer te bieden heeft. Het aantal en de aard van de evenementen deze zomer is indrukwekkend. De historie, nieuw gecreëerde culturele gebouwen en de daarbij behorende gezelligheid is uniek. Trots ben ik dan ook als ik met vrienden of relaties langs de bekende karakteristieke punten in de stad loop en bemerk hoe indrukwekkend dit voor hen is. Eigenlijk hoef ik het eiland niet af.

Naast het persoonlijke gevoel merk ik ook zakelijk dat ik meer en meer betrokkenheid heb met de regio. Sinds enige tijd neem ik actiever deel aan de activiteiten van een van de grotere werkgeversverenigingen. Tijdens de diverse bijeenkomsten ontmoet je tal van interessante ondernemers die door hun regionale aanwezigheid een toegevoegde waarde bieden aan een generiek product of dienst. Zelf heb ik al 25 jaar een automatiseringsbedrijf en ik durf te stellen dat wij de kennis, technologie en continuïteit kunnen aanbieden voor veel ICT-vraagstukken bij (semi-) overheid en het bedrijfsleven die gevestigd zijn in het Drechtsteden gebied. Maar waarom voor zakelijke transacties dan toch weg van Het Eiland? Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik me er ook schuldig aan maak. Voor drukwerk ten behoeve van een bepaalde campagne wordt ook via Google een online drukker gezocht, terwijl er toch voldoende in de regio zijn. Maar misschien is besef nu wel de eerste aanzet naar…?

Ik heb me in ieder geval voorgenomen om naast de digitale snelweg ook bewuster in de regio en in lokale netwerkverenigingen mijn aanvraag voor een product of dienst uit te zetten. Absoluut vanuit een groeiend stukje Dordts chauvinisme, maar wat is daar mis mee als je elkaar op die manier juist versterkt! 

Succes met ondernemen en ik hoop dat we elkaar ergens eens op ons mooie Eiland van Dordrecht ontmoeten!

DRECHTSTAD AUTOMATISERING BV
Ron de Koe | IP ondernemer
Jan Valsterweg 71
3315 LG Dordrecht
Telefoon 078 - 630 74 40
E-mail verkoop@drechtstad.info
www.drechtstad.info

 

Lees meer over:

Ron de Koe
Deel dit bericht met je vrienden!