Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Prof. Maarten van Rossem onder de indruk van Dordrecht

3 februari 2015

DORDRECHT - Prof. Maarten van Rossem is onder de indruk van Dordrecht. Hij is hiermee de volgende buitenstaander, die de historische oude stad een bijzonder plek geeft. Eerder zette De Telegraaf reisgids Dordrecht in de top tien van historische steden.

Van Rossem geeft op 6 maart met zijn broer en zus zijn mening over Dordrecht in een TV programma. AD De Dordtenaar meldt: Zes steden zijn geselecteerd voor de serie.

Dordrecht werd uitgekozen, omdat het volgens de broers en zus 'misschien wel een van de meest onderschatte steden van Nederland' is. Ze noemen de stad 'een oer-Hollands wandelparadijs'. ,,Een van hun favoriete steden,'

Formule programma:
Maarten vertelt als historicus verhalen over de plekken of objecten, Sis is kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. Ze doen onder meer Dordrecht, Naarden, Rotterdam, Maastricht, Brugge (België) en Essen (Duitsland) aan.

De Van Rossems staan bekend om hun relativerende toon en droge humor. In de serie zijn ze het bovendien lang niet altijd met elkaar eens, verklapt NTR.

De kijkers leren zo een nieuw stukje van de wereld zien door de ogen van de Van Rossems.

Mensen van buiten Dordrecht, die de stad ontdekken, zijn onder de indruk.

 

  

Lees meer over:

dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!