Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Wijding reliek Titus Brandsma

2 februari 2015 (door Paul Seesink)

Dordrecht - In 2012, toen de laatste karmelieten het Dordtse klooster Elia verlieten, overhandigde de toenmalige prior provinciaal van de Nederlandse Karmelprovincie een reliek van pater Titus Brandsma aan Sjef Hamers van de H. Theresia van Ávila-parochie.

Over heel de wereld blijkt Titus Brandsma mensen te inspireren en wordt hij door mensen van nu ervaren als een vriend. Mensen die geraakt zijn door God, die zich niet neerleggen bij de feiten: geen fascisme en racisme, geen oorlog en haat, geen onderdrukking en vervreemding! Mensen die opkomen voor hun rechten, die overal in de wereld ijveren voor vrede. Journalisten die vechten voor de vrijheid van meningsuiting. Scholen die de toekomst vormen en armen die uitzien naar Gods bevrijding.

Voor Titus was spiritualiteit doorleefde werkelijkheid. Hij leefde uit de mystiek. Titus Brandsma zag scherp wat nodig was voor kerk en maatschappij en zette zich volledig in. Toen dat heel moeilijk werd gaf hij in 1942 in het Konzentrationslager Dachau zijn leven.

Omdat de bezieling van Titus Brandsma zo waardevol is, vindt Karmelkring Elia dat daaraan blijvend vorm gegeven moet worden. Op vrijdag 20 februari 2015, vanaf 09:30 uur zal tijdens een parochiële eucharistieviering de reliek worden gewijd en geplaatst in de bekende Gedachteniskapel Titus Brandsma. Aan deze viering zal Karmelkring Elia haar medewerking verlenen door onder andere na afloop de 2-delige  ‘Titus de Musical’ op video te tonen.

Voorganger: Pastoor Tjeerd Visser.
Locatie: Gedachteniskapel Titus Brandsma, Nolensweg 10, 3317 LE  Dordrecht.
Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij Mw. Doke Vemer, w.vemer@planet.nl – 078 617 06 94 – 06 13 92 01 78

Deel dit bericht met je vrienden!