Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Eerste vrijwilligerspassen tijdens gezellige bijeenkomst uitgereikt

2 februari 2015

DORDRECHT - Vrijdag 30 januari werden tijdens een gezellige bijeenkomst de eerste vrijwilligerspassen uitgereikt.

Wethouders Karin Lambrechts uit Dordrecht en Jolanda de Witte uit Zwijndrecht zorgden op vrijdag 30 januari jongstleden voor een feestelijke uitreiking van de eerste VrijwilligersPassen 2015. Zij deden dit tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van vrijwilligerssteunpunt Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk (SSKW), aan de Spuiweg 93 te Dordrecht.

Blije gezichten
Lita Harpe, directeur van vrijwilligerssteunpunt SSKW, benadrukt dat álle vrijwilligers belangrijk werk doen en gewaardeerd worden. Dat is ook de reden dat vorig jaar 294 vrijwilligersorganisaties in totaal 9217 VrijwilligersPassen hebben aangevraagd: om hún vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Toch zijn er altijd wel vrijwilligers die ‘eruit springen’ en zij worden door hun organisatie voorgedragen om de VrijwilligersPas uit handen van de wethouder te ontvangen. Dit jaar werden elf blij verraste vrijwilligers naar voren geroepen.
 
Ophalen van de Passen
Na de uitreiking van de Passen door de wethouders en een champagne-toast op het nieuwe jaar, konden de aanwezigen hun Pas met de bijbehorende kortingsbrochure ophalen. Ondertussen speelde het Ukulele Orkest Dordrecht swingende popliedjes. Ook in de komende week kunnen de Passen nog worden opgehaald. “En”, benadrukt Harpe, “vrijwilligersorganisaties kunnen gedurende het hele jaar nog Passen aanvragen”. Zij verwijst hiervoor naar de website www sskw.nl/vrijwilligerspas.

Deel dit bericht met je vrienden!