Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Kunstzondag Dordrecht zet maandelijks kunstrondje onder druk

2 februari 2015

DORDRECHT - Het Kunstrondje Dordt lijdt onder de permanente koopzondag van de stad. Dat zegt een groep deelnemers van het evenement dat dit jaar zijn twintigjarig jubileum viert. Ad De Dordtenaar besteedt er vandaag in een verhaal van Niels Dekker en Ingrid de Groot veel aandacht aan.

Volgens een deel van de zeventig aangesloten ondernemers, zoals antiek- en kunstwinkels, verliest het Kunstrondje zijn glans en charme doordat de winkels in het centrum van de stad elke zondag open zijn. Kunstliefhebbers zouden wegblijven van het maandelijkse evenement, wat weer leidt tot omzetverlies.

Het door de krant beschreven probleem, speelt ook in andere steden. Zo nam Middelburg het kunstrondje Dordrecht over in een eigen vorm. Toen dat zo goed liep, gingen ook de winkels open.

 

Meer nieuws in AD De Dordtenaar.

Lees meer over:

kunstrondje Middelburg
Deel dit bericht met je vrienden!