dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Koorleden Thuredrecht Cantorij Dordrecht stoppen na 37 jaar met pijn in het hart

28 januari 2015

DORDRECHT –  De Thuredrecht Cantorij in Dordrecht stopt. De basis onder het koor, dat op een hoog niveau uitvoeringen heeft gegeven, is te smal geworden. Met pijn in het hart hebben de leden van de Thuredrecht Cantorij besloten om het koor op te heffen. Deze mededeling wordt naar buiten gebracht. Op de eigen website staat nog dat de Thuredrecht Cantorij in 1978 werd opgericht door Trudi Koeleman.

Sinds 2006 stond ze onder muzikale leiding van Frans Huijts. Het repertoire was breed; koormuziek van de vroege middeleeuwen tot aan hedendaagse composities.

Een paar keer per jaar verzorgde de cantorij, samen met professionele solisten, in de Grote Kerk een Bachcantate in de vespers, begeleid door authentieke barokinstrumenten en het Bach orgel, bespeeld door organist Cor Ardesch.

In het afgelopen jaar stond de cantorij open voor projectleden. Er was een kleine vaste kern van zangers en zangeressen; projectleden voegden zich binnen deze groep. Het is het koor niet gelukt meer leden vast aan zich te binden, waardoor het financieel niet meer haalbaar was het in stand te houden. Op zondag 13 december 2014 heeft de cantorij voor de laatste keer in de Grote Kerk gezongen. Op 26 december was de zwanenzang, in het museum, waar ze jarenlang op tweede kerstdag een concert voor de Vrienden van het Dordrechts Museum gaven. Het koor werd gewaardeerd om de hoge kwaliteit en nam zo in de Dordtse koorwereld 37 jaar een eigen plek in.

 

Lees meer over:

stoppen cantorij
Deel dit bericht met je vrienden!