donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Voorleesontbijt bij Bambino met verhalenvertellers Matthijs en Henkie

28 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De kinderopvang in Nederland staat deze week in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Ook Bambino Christelijke Kindercentra hecht veel waarde aan de taalontwikkeling van kinderen, hierin speelt voorlezen een belangrijke rol. Matthijs Vlaardingerbroek kwam daarom langs bij de locatie
Coole Kikkers in Krispijn. Matthijs is professioneel verhalenverteller en las de kinderen voor op zijn eigen creatieve wijze uit het boek: ‘Boer Boris gaat naar zee’.

Matthijs Vlaardingerbroek is een enthousiast gastspreker, verhalenverteller en buikspreker. Het verhaal over boer Boris vertelde hij samen met zijn maatje (pop) Henkie. De kinderen luisterden aandachtig naar wat boer Boris allemaal beleefde. De kinderen werden meegenomen in het verhaal en reageerden met verhelderende uitspraken: ‘een koe kan toch niet zwemmen?’, of: ‘Boer Boris neemt alles mee naar het strand, maar ik neem alleen een zwembroek mee’.

Corina Gouweloos werkt als pedagogisch medewerkster bij Bambino en vond het een geslaagde ochtend: ‘Het is ontzettend belangrijk om voor te lezen. De kinderen worden geprikkeld om verder na te denken. Dan komen ze tijdens het voorlezen met uitspraken als: “een koe kan toch niet zwemmen?”

Ineke Linssen is directeur van Bambino en vertelt over het positieve effect van verhalen vertellen: “Jonge kinderen zijn dol op verhalen. Ze beleven de verhalen mee door hun levendige fantasie. Het vergroot tevens taalbegrip en de woordenschat. Er kan niet genoeg worden voorgelezen, bij Bambino
en thuis.” De ontwikkeling van het kind heeft bij Bambino Christelijke Kindercentra hoge prioriteit.

De taal- en leesontwikkeling maken daarom een groot onderdeel uit van de voorschoolse educatie die Bambino aan de kinderen biedt. Bambino biedt dagopvang en buitenschoolse opvang op verschillende locaties in Dordrecht en heeft een peuterspeelzaal. Er wordt gestreefd naar kwaliteit, plezier, veiligheid en een stimulerende omgeving voor kinderen. Bambino biedt de kinderen liefdevolle zorg en helpt hen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit christelijk perspectief. Zo krijgen ze een sterke basis mee voor hun leven.

Deel dit bericht met je vrienden!