zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

DOV:

14 januari 2015

DRECHTSTREEK –  De regio Drechtsteden gaat economisch naar betere tijden toe. Dat blijkt uit een verklaring, die in Dordrecht op de site is gezet van de Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV):
 
Volgens gepubliceerde gegevens van de Kamer van Koophandel Rotterdam groeit het aantal bedrijven in de Dordtse regio. Conclusie van de Kamer: ,,We klimmen uit het dal”. Op dit moment tellen de Drechtsteden 23.288 ondernemingen. Dat zijn er bijna 1000 meer dan in 2014. Ook daalde het aantal faillissementen. Een ontwikkeling die volgens de Kamer alles heeft te maken met een aantrekkende economie. Maar het aantal startende bedrijven daalde in de regio toch iets trager dan elders in het land. ,,Deze ontwikkeling kan ook betekenen dat steeds meer mensen toch een baan in loondienst vinden”, aldus de onderzoekers.

De meeste starters in de Drechtsteden doen iets in de zakelijke dienstverlening. Onder MKB’ers is het openen van een restaurant of lunchroom trouwens favoriet.

Lees meer over:

drechtsteden ondernemers mkb dov
Deel dit bericht met je vrienden!