Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Topjaar voor organisatie Dordrechts Museum: 185.555 bezoekers op de locaties'
12jan 2015

Topjaar voor organisatie Dordrechts Museum: 185.555 bezoekers op de locaties

DORDRECHT- De organisatie van Dordrechts Museum - dat werkt op verschillende locaties - heeft een nieuw bezoekersrecord geboekt. Meer dan 185.000 mensen wisten het musea in Dordrecht over 2014 te vinden.

Persbericht museum:

Het Dordrechts Museum kan terugkijken op een zeer succesvol jaar. In totaal trok de museumorganisatie 185.555 bezoekers verdeeld over de verschillende locaties. Met name de tentoonstelling Willem II Kunstkoning was een schot in de roos.

Niet alleen was de belangstelling voor het Dordrechts Museum groot, ook Huis Van Gijn mocht zich met 25.852 bezoekers verheugen in een warme belangstelling. De museumorganisatie trok ook online veel bezoekers. Sterker nog, 2014 was het beste jaar ooit in online bezoeken. Op de website van het Dordrechts Museum waren meer dan 300.000 bezoeken. In vergelijking met 2013 is dit een stijging van 88%. Ook Huis Van Gijn en het Regionaal Archief Dordrecht lieten groei in online bezoekersaantallen zien.

Voor het komend jaar maakt het Dordrechts Museum zich op voor even verschillende als boeiende activiteiten en tentoonstellingen. Zoals bekend is er in het voorjaar de opening van Het Hof van Nederland. Op diezelfde locatie gaat het Regionaal Archief Dordrecht haar eerste jaar in met de nieuwe studiezaal en het verder digitaliseren van de collectie.

Samen met het Gemeentemuseum Den Haag presenteert het Dordrechts Museum vanaf 4 april een grote tentoonstelling over de Haagse School met als overkoepelende titel Holland op z’n mooist. Samen vertellen de musea het complete verhaal over de Haagse School. Daarnaast zijn er voor Huis Van Gijn plannen in de maak die gericht zijn op het versterken van de beleving van dit prachtige 19de-eeuwse museum.

Kortom, het is voor de museumorganisatie prettig terugblikken op 2014 maar ook ‘volle kracht vooruit’ het nieuwe jaar in!

 

 Deel dit bericht met je vrienden!