woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Energielabel verplicht voor huiseigenaren

6 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Energielabel woningenIn januari 2015 krijgen huiseigenaren een brief van de Rijksoverheid in de bus met het voorlopig energielabel voor hun woning. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw huis is.

Het toegestuurde voorlopige label is eenvoudig zelf via www.energielabelvoorwoningen.nl om te zetten in een definitief energielabel. U bent vanaf 1 januari 2015 verplicht om bij verkoop of verhuur van uw huis dit definitieve label te tonen aan de koper of huurder. De Rijksoverheid zal daar op toezien.
 
Energieloket
Er komt een regionaal energieloket waar u straks terecht kunt voor meer informatie, vragen en/of ondersteuning bij het energiezuiniger maken van uw woning. Aan dit loket wordt momenteel nog gewerkt, maar heeft u nu al vragen, opmerkingen of ideeën dan kunt u dat aan ons kwijt via www.wijzijnvoorubezig.nl. Dit is een tijdelijke website vooruitlopend op het regionaal energieloket dat in de loop van 2015 opengaat.

Deel dit bericht met je vrienden!