zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Burgemeester Brok steunt niet inzet voor totaal verbod op afsteken particulier vuurwerk

5 januari 2015

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok van Dordrecht heeft in landelijke media laten weten zijn collega in Alkmaar niet te steunen in een totaal vuurwerkverbod.

Brok denkt genuanceerd, zo laat zijn woordvoerster weten.  „Een rigoureus verbod betekent: einde feest. Daarom zeggen wij: gebruik nu eerst eens de middelen die je al hebt”, zegt zijn woordvoerster.

„De periode waarin vuurwerk mag worden afgestoken, is al ingekort. Verder heeft de burgemeester de bevoegdheid vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Die hebben we nog niet, maar de discussie erover is gaande. Het probleem is: als je zo’n zone aanwijst, moet je dat besluit ook handhaven.”

Dordrecht had „een wat rommelige nieuwjaarsnacht”, maar de problemen concentreerden zich buiten de historische binnenstad.

De gemeenteraad zal de komende maanden kijken naar de mogelijkheid om vuurwerkvrije zones aan te wijzen in de stad. Daarbij wordt gekeken naar de ervaring in andere steden. Wethouder Piet Sleeking heeft via twitter laten weten dat de overlast vooral komt van illegaal vuurwerk.

 

 

 

Lees meer over:

vuurwerk brok
Deel dit bericht met je vrienden!