vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kees Rovers: ,,Sommigen zijn blind van en anderen blind voor gevaren consumentenvuurwerk"

4 januari 2015

DORDRECHT - Huisarts Kees Rovers, nu gemeenteraadslid voor het CDA, heeft een twitterbericht verzonden dat ruim door anderen is verspreid. Zijn visie op vuurwerkgevaar vat hij kort samen:

Sommigen zijn blind van-en anderen blind voor gevaren consumentenvuurwerk !

In het voorjar van 2015 zal verder worden gesproken over vuurwerk afsteken in Dordrecht en mogelijk de instelling van vuurwerk vrije zones. Het college van burgemeester en wethouders komt met een notitie op verzoek van de gemeenteraad.

 

Columnist Kees Thies, die tijdens zijn bezoek aan het nieuwe programma WITT van Drechtsad FM ook tegen particulier vuurwerk zich uitsprak, schreef er in het AD De Dordtenaar nog een column over:

 

oudennieuw2Gewoon even uit het hoofd hoor: een paar auto’s uitgebrand, dus dat valt reuze mee, want de meeste auto’s uit Dordt en de regio staan vandaag gewoon weer ergens in de file; een paar brandjes hier en daar, maar daar moeten we niet over zeuren, want het was best frisjes in de oudejaarsnacht, dus daar konden we ons lekker even aan opwarmen. Goed… brandweerlieden, politieagenten, ambulancemedewerkers en plastisch chirurgen hebben zich een dag en een nacht lang het schompes gewerkt, maar wees nou eerlijk, daar worden die gasten toch voor betaald en werken op oudejaarsnacht is natuurlijk ook nog eens dubbel verdienen, dus waar hebben we het nou helemaal over?

En in mijn krant las ik afgelopen woensdag nog een artikeltje over een gozertje uit Sterrenburg die, na een vuurwerkongeluk, nog altijd zo’n beetje half blind is, maar hij deed daar verder niet zo moeilijk over, want ongelukken gebeuren nu eenmaal en hij heeft in ieder geval nog één goed oog over. En dan was er nog dat vrijwel permanente geknal vanuit Sterrenburg en Stadspolders, maar dat kun je die mensen daar natuurlijk niet kwalijk nemen.

Die wijken liggen nu eenmaal ver weg dus daar zal het nieuws over een afsteekvenster (tussen 18.00 en 02.00 uur) kennelijk nooit helemaal zijn doorgedrongen. Toegegeven, bij het lokale meldpunt vuurwerkoverlast kwamen vele honderden klachten binnen, maar dat waren natuurlijk allemaal meldingen van zeiksnorren met een kort lontje. Nee joh, het viel echt reuze mee met dat vuurwerk en vanaf vandaag hebben we er weer een weekje of 51 geen last meer van en kunnen bejaarden en huisdieren weer vrijelijk de straat op.

Vrijwilligers van Groen Links (de sukkels) hebben de rommel alweer voor u opgeruimd en volgend jaar gaan we er, éven na 5 december (eerst even een potje zwartepieten) wel weer verder over debatteren, maar niet te lang hoor, want zo’n mooie traditie als vuurwerk afsteken laten we toch niet verloren gaan? Er zijn al zoveel mooie oud-Hollandse gebruiken verdwenen in dit land, zoals heksen verbranden, paling trekken, radbraken, kielhalen en katknuppelen. Doodzonde toch?

Lees meer over:

vuurwerk Kees Rovers
Deel dit bericht met je vrienden!