zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Nestor spreekt voor eerst nieuwjaarstoespraak als plaatsvervangend voorzitter raad

23 december 2014

DORDRECHT - Niet meer de nestor van de gemeenteraad van Dordrecht spreekt na de burgemeester de nieuwjaarsrede uit, maar de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Dordrecht. Het lijkt een historische verandering van een zeer oude traditie in de raadszaal.

Het verschil blijkt  uit de vergelijking van de uitnodiging voor de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar in 2014 en 2015. Maar: de naam zal veranderen, maar niet de persoon.

Dordrecht volgt hiermee wijzigingen in de gemeentewet, want de toespraak wordt gewoon gehouden door Nelleke de Smoker van D66, die vanaf 1998 in de gemeentreraad zit.

De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT roept hierbij de leden op tot de VERGADERING van de RAAD die op dinsdag 06 januari 2015 in de RAADZAAL van het STADHUIS zal worden gehouden, aanvang 16.00 uur

De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT

A.A.M. Brok 

5

 

Aansluitend aan deze Nieuwjaarsraad wordt het Jongerenlintje 'Dordtse belofte' uitgereikt.

U wordt van harte uitgenodigd ook hierbij aanwezig te zijn.

De agenda en vergaderstukken van deze vergadering zijn op donderdag 18 december 2014 digitaal beschikbaar gesteld via het raadsinformatiesysteem (RIS) en liggen voor de raadsleden ter inzage op de griffie, 1e etage oostvleugel van het Stadskantoor van vrijdag 19 december 2014 10.00 uur tot dinsdag 6 januari 2015 13.30 uur.

Agenda 2014:

De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT roept hierbij de leden op tot de VERGADERING van de RAAD die op dinsdag 07 januari 2014 in de RAADZAAL van het STADHUIS zal worden gehouden, aanvang 14.00 uur


De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT

A.A.M. Brok 

1

 

plus
Besluit aanwezig...

2

 

plus
Besluit aanwezig...

3

 

plus
Besluit aanwezig...

 

Lees meer over:

gemeenteraad nestor
Deel dit bericht met je vrienden!