zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Gerhart Lentink is een bijzondere schepper van bijzondere beelden

20 december 2014

DORDRECHT - Jan Janssen belicht weer de Dordtse wereld om ons heen in zijn laatste brief van het jaar 2014. Hij zet even de schijnwerper op GERHART LENTINK. Dordrecht zou trots kunnen zijn op deze bijzondere schepper van bijzondere beelden:

 

2014 was een bewogen jaar. Ik ga de komende weken rustig alles de revue laten passeren. 

En ga er natuurlijk weer vol enthousiasme tegenaan in 2015.

Ik wens jullie een mooie Kerst, een liefdevolle jaarwisseling en een geweldig 2015.

Ik meld me weer als de drukte van de nieuwjaarsrecepties geluwd is.

Tijd voor contemplatie! 

Tijd voor Tussentijd, zie www.detussentijd.nl, van mijn oude buur Debbie Molhuizen.

O ja, met een paar mankementen, gaat het prima.....

 

Winterberichten van Vereniging Dordrechts Museum en Beeldenpark Drechtoevers. Een nieuwsbrief van Gerhart Lentink. En de column Bert den Boer.

De VDM bestaat al sinds 1842, ook het begin van het Dordrechts Museum, een van de oudste in Nederland. Elk seizoen/kwartaal brengt de vereniging een bericht. Dit keer oder meer over geven voor de kunst, een terugblik op de Willem II tentoonstelling, de tentoonstelling Wonderen van Licht, Breitner als schilder en fotograaf, op reis met van Gijn en 't Hof. Het Kerstconcert in inmiddels ruim uitverkocht. Andere activiteiten zijn ook dik de moeite waard. Zie www.verenigingdordrechtsmuseum.nl/nieuws onder actueel, seizoenberichten.

Gerhart Lentink is Dordtenaar en maakt volkomen, grote, houten beelden. Zijn pas voltooide beeld is Opus 38, 'Redites-moi des choses tendres'. Het werkproces aan dit nieuwe beeld bedraagt zo'n 3400 uren. In nieuwsbrief 6 beschrijft Gerhart het werkproces. Ander nieuws gaat over tentoonstelling die geweest zijn en nog gaan komen, deelname aan de Open Atelierroute Dordrecht en de voettochten van Gerhart met zijn muze, Marjoleine Schaap (jullie weten wel van oa het 'Ophelia Trio). 

Gerhart combineert in zijn werk vaak verbeelding en valmanschap aan een grote kennis van mythologische verhalen en personen. Zie http://www.gerhardlentink.nl.

Stichting Beeldenpark Drechtoevers dateert van 1996 en is een initiatief van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers In 1999 opende koningin Beatrix er een tentoonstelling. De laatste nieuwsbrief van december vinden jullie op www.beeldenparkdrechtoevers.nl. De Stichting wil haar 20 jarig bestaan in 2016 en het 100 jarig bestaan in 2018 van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in die jaren vieren met spraakmakende exposities. In alle Drechtsteden.

Bert den Boer schrijft maandelijks een column. Dit keer over hardlopen, een banaan en autosuggestie. Zie www.bbdb.info.

Bert verwijst in zijn aankondiging van de column naar beeldengalerij 'Het Depot' in Wageningen waar oa werk staat van Gerhart Lentink. Vanwege de tentoonstelling 'Dromen en Verlangen' is zijn boek 'Leef je verlangen' ook daar te koop. De Vereniging Dordrecht Museum was met leden op bezoek in 'Het Depot' bij een solo van werk van Gerhart. 

Zo zijn we weer rond.

Lees meer over:

brief Jan Janssen
Deel dit bericht met je vrienden!