Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groenlinks, CU/SGP en CDA:
18dec 2014

Groenlinks, CU/SGP en CDA: "Stel vuurwerkvrije zones in, ook in Dordrecht"

DORDRECHT - Het zal duidelijk zijn dat de Groenlinks, CU/SGP en CDA absoluut niet blij zijn met het feit dat vuurwerk jaarlijks op 31 december zoveel geluidsoverlast en luchtvervuiling veroorzaakt. Voor mens en milieu zou het goed zijn deze slechte gewoonte een halt toe te roepen.  Het college van b. en w. zal begin 2015 over het onderwerp een bespreking organiseren op basis van ervaringen met vuurwerk vrije zones in het land.

Groenlinks, CU/SGP en CDA: "We staan hierin niet alleen, meer dan twintig gemeentes waaronder, veel grote steden als Rotterdam, Amsterdam en den Haag hebben wel vuurwerkvrije zones ingesteld. Uit onderzoek blijkt dat 7 op de 10 Dordtse inwoners een vuurwerkverbod wel zien zitten. In het centrum, Reeland en de Staart ligt het draagvlak voor het instellen van vuurwerkvrije zones zelfs op 80%.

Vuurwerk veroorzaakt veel luchtvervuiling, onder andere door fijnstof en metaal dat in vuurwerk verwerkt is! Groenlinks, CU en het CDA hebben tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om te onderzoek of vuurwerkvrije zones in Dordt ook kunnen. Het goede voorbeeld van andere steden, doet goed volgen. De motie is overgenomen door het college, dus het hoefde niet meer in stemming gebracht te worden".Deel dit bericht met je vrienden!